Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgcrested Ankor

Dvärgcrested Historia


Målet för denna ras var att skapa en replika av den större crested-ankan. Det är en relativt ny ras som togs från i Yorkshire i Storbritannien under 1980-talet. Som med alla andra raser med tofsar var utmaningen att få en perfekt formad och positionerad tofs mitt på huvudet. Rasen erkändes i Storbritannien 1997. De är fantastiska utställningsfåglar med sin lilla kropp och fantastiskt vackra fjäderdräkt. Tofsen består inte bara av fjädrar, utan är egentligen en liten klump fett. Den bör vara rund och tydlig, men det viktigaste är att den sitter på toppen av huvudet och inte över ögonen, och att den täcks av täta fjädrar. Det gör det väldigt svårt att föda upp dvärgcrested.

Dvärgcrested Beteende


Trots sin skönhet är de aktiva fåglar som älskar att leta efter mat. Om tofsen är för stor kan du behöva klippa fjädrarna för att hålla den ren, men bara om du inte ska ställa ut givetvis. Dvärgcrested kan lägga upp emot 100 ägg om året, så de är både användbara och vackra. Ge dem en ren plats med gott om saker att göra, och en plats där de kan rengöra sina fjädrar så kommer de vara nöjda. Hanarna kommer skada honornas tofsar under parning, så det är extra viktigt att ha fler honor än hanar. En hane räcker gott och väl för två till tre honor.

Dvärgcrested Varianter


Dvärgcrested är en dvärgras och kommer i alla möjliga färger, och godkänns så länge de är symmetriska. Det är viktigt att vita individer har oranga ben och fötter och orange eller gul näbb, vilket är väldigt vackert mot den vita kroppen.

Dvärgcrested Status


Ovanlig

Bilder på Dvärgcrested

Par Crested Miniature Silver Appleyard ankor
Par Crested Miniature Silver Appleyard ankor

Senaste recensionen för Dvärgcrested


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.