Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Utställningsburar

Utställningsburar liknar på många sätt de burar som fåglarna sitter i i djuraffärer. De är vanligtvis gjorda i plast, med tre täckta sidor och ett galler fram. Det minskar risken för att fågeln fjädrar tappar sin form av all aktivitet runt om buren, och gör att domare kan studera fågeln utan att distraheras av saker i bakgrunden. På utställningar gäller alltid en undulat per bur.

Utställningar handlar om undulaten, men buren måste också se bra ut. Se till att det inte finns någon smuts eller rost, och fråga någon som vet hur du ska ställa upp buren. Buren måste ha en sittpinne, mat och vatten, men någon som ställt ut tidigare kan visa hur du på bästa sätt inreder buren.


gult undulathuvud
På utställningar är det alltid en fågel per bur

Framsidor till utställningsburar

Du kommer ofta se annonsera för burframsidor på sidor som säljer tillbehör till undulater. Det är helt enkelt framsidan på en utställningsbur, och kommer i flera storlekar, vanligtvis med en enkel dörr genom vilken du kan fylla på mat och vatten och lyfta in och ut fågeln. Många som ställer ut sina undulater väljer att bygga en egen bur, vilket är anledningen till att du ofta kan se framsidor till salu. Eftersom de ofta är specialbyggda hittar du sällan färdiga utställningsburar att köpa.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än