Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Undulatutställning

Det finns inga väntelistor eller oändliga timmar av elitistisk byråkrati för dig som vill ställa ut din undulat (även om det kan vara en del pappersarbete). Som nybörjare kommer du kunna ställa ut dina undulater i en nybörjarkategori, mot andra som inte heller är så rutinerade. Om du har fem eller färre fåglar att ställa ut kommer du undan med minimalt med pappersarbete. Har du fler än så kan det bli desto mer.

På utställningsdagen kommer du kunna hämta ut utställningsbrickor från sekreteriatet och få information om hur du fyller i dem. Buren kommer bara visa ett nummer, för att ägarna ska förbli anonyma, så att domarna inte påverkas på något sätt.

På din första utställning är det bäst att bara stå tyst och titta på. Det finns en etikett som är bra att lära sig - tystnaden när domarna vandrar mellan burarna, och den allmänna trevligheten som maskerar tävlingsinstinkten.

Det finns flera olika nivåer, från nybörjare och upp, där domarna letar efter de tre bästa fåglarna i varje klass, samt bästa hona och bästa hane. Alla vinnare tävlar sedan mot varandra om titeln övergripande vinnare.


best cock and hen
Det finns olika nivåer och klasser på en undulatutställning, inklusive bästa hona och bästa hane

Förbereda undulater för utställning/p>

Din undulat måste vara förberedd på allt ljud och rörelse som finns på utställningen. Fråga i din lokala undulatklubb vad domarna är ute efter, och använd ditt eget sunda förnuft om du blir bombarderad med tips och råd om kemikalier och andra produkter som din undulat verkligen måste ha innan utställningen. Om de säger att undulaterna måste få "spotting" betyder det att du måste plocks några av deras fläckar i ansiktet. Än en gång är det bra att fråga, så hittar du någon som kan göra detta. Du måste acceptera att det är standard för utställningar, och även om din undulat inte kommer tycka om det kommer det hos expert gå snabbt och lätt.

Vissa utställare sprutar sina undulater med ett medel som får fjädrarna att skina, schamponerar det fluffiga håret på huvudet, går igenom fjädrarna för att plocka bort söndriga, plattar böjda fjädrar med värme och bleker blodspräckliga nya fjädrar med en fågelvänlig lösning. Vissa oljiga frön, som lin, och en perfekt kost kommer få fjädrarna att skina och ögonen att glittra, och det bästa du kan göra är att låta fågeln vara så mycket som möjligt. De riktiga förberedelsera ligger i uppfödning och kosthållning, samt att ta hand om dem på en daglig basis - och att få rätt fågel mogen, tam och i sin allra bästa form.

Undulaten måste vänja sig vid sin utställningsbur, så låt hen tillbringa flera timmar om dagen i den åtminstone en månad innan utställningen. Rör dig framför buren, och när undulaten är lugn, börja vifta med armarna och dra med händerna längs med gallret i buren. Lyft också upp buren och flytta runt den lite, för att likna miljön på en utställning.

Din fågel kommer också behöva träna på att hoppa upp på och ner från en tunn, handhållen sittpinne (en ätpinne blir bra). Det simulerar hur hen kommer behandlas av de obevekliga domarna. Hen kommer förväntas hoppa upp på den tunna pinnen för visuell genomgång och sedan sättas tillbaka på pinnen i sin bur. Om en ung fågel inte vill hoppa upp på den tunna pinne, gnugga hen försiktigt ovanför benet för att uppmuntra hen att flytta sig.

De fåglar som vinner sitter oftast stilla och lugna på pinnen. En flaxande fågel kommer, hur perfekt hen än ser ut, ha mindre chans att vinna.

Budgerigar Society World Championship Show

Världsmästerskapen för undulater händer varje år i Storbritannien, och tävlingen lockar till sig över 2000 fågelälskare. Det är den största utställningen i världen, och folk reser över hela världen för att komma dit. De flesta fåglar som ställs ut har de fluffiga, tjocka fjädrar som associeras med utställningsundulater, och domarna har tydliga riktlinjer för hur de kan jämföra de olika fåglarna. Den perfekta fågeln kommer aldrig hittas, men de som vinner är de som varje år kommer närmast.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än