Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Undulatträning

När du har fingertränat din undulat och hen glatt hoppar upp och ner från ditt finger kan ni fortsätta lite längre. Ett av de första "tricken" du kan lära hen är "steg upp". Ni bör träna på detta någonstans där din undulat känner sig säker och lugn, och där ni inte blir distraherade av andra saker.

Steg upp-träning

Denna nya övning är lätt. När din undulat sitter på ditt finger eller hand, sträck ut pekfingret på den andra handen. Målet är att få hen att hoppa över till den nya sittpinnen. Om undulaten verkar tveksam kan du använda samma teknik som när ni började fingerträna: klappa fingret försiktigt precis över hans ben för att stimulera steget. Locka inte upp hen med en godisbit, det får vänta tills hen hoppat upp.

Efter det sträcker du fram det ursprungliga fingret och får hen att hoppa över till det, sen det andra, och så vidare, så att hen klättrar uppåt. Efter ett tag kommer undulaten hoppa mellan fingrarna utan klappen på benet, och utan att du konstant ger hen godisbitar.

När hen har lärt sig detta trick kan du förhoppningsvis få din undulat att sitta på din axel eller huvud (de tycker om att sitta högt - där känner de sig som säkrast). Det kommer förmodligen inte kräva så mycket arbete, nu när undulaten är helt avslappnad tillsammans med dig kommer hen glatt använda dig som viloplats.


budgie_on_chair
Undulater kommer glatt sitta på både dig och dina möbler

Nu kan du kanske börja presentera andra delar av huset för undulaten. Prata försiktigt med hen samtidigt som du förflyttar er från A till B. Se bara till att det nya rummet inte har öppna fönster, kaminer eller hungriga katter.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än