Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Träna en undulat att komma när du ropar

Detta är en väldigt givande aktivitet, och väldigt användbart för att snabbt få tillbaka undulaten i buren vid behov. Det innefattar att kalla på din undulat, så välj ett tydligt ord eller en vissling som du inte använder vanligtvis när du pratar med hen. Det kan vara någonting i stil med "kom" eller "flyg". Använd inte undulatens namn i kommandot, eftersom det kan förvirra din fågel.

När undulaten sitter på ditt finger, sträck ut pekfingret på den andra handen, som du gjorde på "steg upp"-träningen vi nämnde här ovanför. Denna gången håller din fingret en bit ifrån fågeln, så att hen måste hoppa och flaxa för att komma dit. Medan du flyttar dina fingrar, upprepa ordet eller visslingen du valt. Om hen inte verkar säker på vad hen ska göra, tryck fingret mot hans mage och flytta det sedan, bara ett par centimeter. Efter ett tag kommer hen klara små hopp. När hen gör det, belöna med en godisbit för att uppmuntra. Om du har hirs tillgängligt kommer hen vara en uppmärksam elev!

grön undulat som flyger
En flygande undulat

När ni fortsätter träna kan du öka sträckan mellan de två fingrarna, så att undulaten måste flyga snarare än bara hoppa. Upprepa kommandot hela tiden. När hen förstått detta kan du försöka kalla på hen när hen sitter någonstans som inte är ditt finger. Än en gång är det bäst att börja med att ha fingret nära fågel, och öka avståndet allt eftersom.

Nu bör du kunna sträcka fram ditt finger och säga kommandot, så kommer undulaten flyga till dig. Till slut kommer hen göra det utan belöning, och kommer glatt använda både ditt huvud och axel som sittpinne.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än