Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du transporterar en undulat i en bil

Lägg undulatlådan där den inte kommer åka fram och tillbaka eller ramla ner på golvet. Om det finns någon annan i bilen är det bäst att hen håller lådan i knäet. Om inte är golvet på passagerarsätet en bra plats. Om lådan är större än så är det bra att fästa den med säkerhetsbältet för att hålla den på plats.

Ställ aldrig lådan i bakluckan på bilen. Den kommer inte bara åka runt, utan avgaserna som samlas där kan döda fågeln. Ett annat dåligt ställe är uppe på instrumentbrädan, eftersom den också där kommer åka runt. Om det går att lägga lådan i handskfacket kan det vara ett alternativ.

Hur du transporterar en undulat till veterinären

Om du kan bör du köpa en speciell resebur för alla resor utanför hemmet. Den bör ha en fäst sittpinne och vadderade sidor. Du kan köpa burar som är gjorda av nylon, ungefär som ett tält utan pinnar. Det hjälper om veterinären kan se undulaten innan hen undersöker den, så reseburar är bättre än stängda lådor. Om du använder en vanlig resebur för husdjur är det viktigt att du skrubbar rent den innan, och ser till att hålen är täta nog för att hindra att fågeln rymmer under resan.


En resebur för undulater
En resebur som passar för undulater

Att använda en resebur kommer bara fungera om du kommit till stadiet då din undulat är nöjd med att sitta på ditt finger medan du flyttar hen. Om ni inte har kommit dit än kan du behöva använda undulatens vanliga bur (om det är möjligt). En av de viktigaste sakerna är en fäst sittpinne, så att fågeln känner sig säker. Använd ett säkerhetsbälte för att fästa buren, och lägg en filt över buren för att minska risken för att din undulat får panik. Resan kommer vara stressande för din fågel, så allting du kan göra för att göra det så smidig som möjligt kommer hjälpa er båda.

Om dina fåglar bor i en större voljär måste du ha lärt dig att kunna fånga dem för att flytta på dem. Det kräver absolut en expert, och om det finns möjlighet för din veterinär att besöka er i hemmet är det en mycket bättre lösning.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än