Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pratande undulater

Undulater härmar, och kommer lägga till ljud till sin repertoar allt eftersom. Papegojsläktet, inklusive undulaten, kan inte upprepa ljud på det nästan otäckt korrekta sätt som majnor eller lyrfåglar kan. De ger allting en karakteristisk papegoj-dialekt, ett ljud som kommer direkt från deras unika personlighet.

Du kommer förbereda din undulat på att prata med mänskligt tal och alla andra audiovisuella maskinen i ditt hem. Ljudet från röster kommer vara någonting undulaten kommer tycka om, om det alltid varit en del av hens liv. Ibland kanske inte ljuden din undulat ger ifrån dig låta precis som mänskliga ord - undulater tar ljud och gör om dem till sina egna - men om du har tur kommer du en dag höra hen säga någonting som du känner igen. Och även om du vet att hen inte förstår vad orden betyder kommer det där första “Hej mango!” (eller vad du nu lärt hen) alltid vara fantastiskt.


ung flicka med en undulat
En ung undulatägare

Undulaters förmåga att prata

Om din undulat bor med andra fåglar (vilket de bör göra), kommer det vara svårt att ta sig igenom allt fågelkvitter och få din undulat att lära sig mänskliga ljud. Till och med en spegel kan vara tillräckligt med distraktion för att din undulat ska intressera sig för dina ord. Det är absolut sant att ensamma fåglar har möjlighet att höra exakt vad du säger, men om du inte har möjlighet att konstant vara där för att underhålla hen kommer ensamma undulater sakna sällskapet från andra. Det ligger i deras gener. Det är betydligt bättre att ha en glad undulat än en som pratar, om du måste välja.

Om du vill ha en talade undulat är det bäst att satsa på en hane, och yngre undulater kommer vara mer benägna att lära sig. Det finns absolut ingen garanti på att det kommer lyckas, så bli inte besviken om hen aldrig lär sig. Vissa undulater har förmågan med sig, andra inte. För varje Disco och Puck (kända pratade undulater som du kan hitta fantastiska klipp på), eller mindre imponerande undulater som ändå kan prata, finns det massvis med undulater som aldrig lärt sig ett enda ord, trots massvis med träning.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än