Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Fånga en undulat som rymt

Om din undulat lyckas rymma från sin bur innan hen fingertränats kan det vara svårt att få in hen i buren igen. Det är ännu mer oroande om fågeln lyckas ta sig ut från en voljär utomhus, eller hittar ett fönster du glömt stänga och beger sig ut på äventyr. Inomhus kommer du alltid i slutändan lyckas fånga undulaten, och där handlar problemet mest om att försöka minska stress hos fågeln. Utomhus är det betydligt svårare, och det finns inga garantier att du kan fånga fågeln igen.

Undulatnät

Du bör bara använda nät när det är absolut nödvändigt. Det är användbart om en av fåglarna i din voljär måste separeras från de andra (t.ex. för att åka till veterinären), eller om en fågel har rymt och inte vill flyga tillbaka in i voljären.

Du kan köpa fågelfångarnät online, men du kan också använda en mjuk handduk eller ett örngott för att fånga hen. Fördelen med nätet är att det kommer med en lång pinne, så att du kan fånga fågeln även om du är en bit ifrån hen.

Hur tam din fågel än är, och hur många gånger hen än fångats i nät kommer det vara en stressande situation för hen, så det är viktigt att bara använda det när det verkligen behövs.


undulat sitter på böcker
När någon rymt är det viktigt att få tillbaka dem in

Hålla en undulat

Om du har fångat din undulat i nät eller en handduk måste du få ut hen med din hand. Det kräver lite kunskap, men är ganska lätt.

Ta bort fågeln från nätet genom att ta tag i hen med din hand. Sätt ditt pek- och långfinger på vardera sida av hens huvud och böj in din tumme, ringfinger och lillfinger runt sidorna och under hen. Tryck inte, men håll hen hårt hos att hen inte kan flaxa eller skaka på huvudet (vilket bara gör hen mer stressad). Se till att prata lugnt med undulaten, och sätt tillbaka hen i buren.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än