Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur dina undulater badar

Badstunden är superrolig för både fågel och ägare, men det behöver inte vara begränsad till en skål med vatten. Ett alternativ till bad är precis som hos människor en dusch. Det innebär våta blad - sallad, basilika och persilja är favoriter - eller en våt klump med gräs. Undulaterna kommer rulla i bladen, och det motsvarar deras förfäders vana att rulla i daggvått gräs i Australien.


En undulat bland blad
En undulat kollar in sin gröna dusch

Vissa fåglar njuter av en riktig dusch, att flaxa omkring under en rinnande kran (kallt, aldrig varmt vatten). Du måste dock ha en väldigt tam fågel för att komma till detta stadie.

En sak att undvika är vattensprutor. Undulater andas in vatten, och det leder till nysningar och obehag. En dusch med större droppar - tänk vattenkanna snarare än blomspruta - brukar fungera, men det är någonting din undulat måste acceptera genom utforskning. Du kan alltså inte hälla vatten över din undulat i tron om att hen kommer älskar det. Om din fågel tycker om vattnet kommer hen fluffa upp sina fjädrar, och då kan du fortsätta hälla. Om hen flyr, jaga inte efter med duschen!

Hur ofta badar undulater?

Undulater badar när de vill, och du lär dig snabbt dina fåglars preferenser. Det finns inga regler. Vissa ägare ställer in badet i buren en gång i veckan, och då hoppar undulaterna i direkt. Andra säger att deras fåglar aldrig badar.

Om du håller ett öga på dem kommer du snabbt lära dig vad dina undulater gillar. En fågel som plaskar runt i sitt dricksvatten försöker förmodligen säga något. Så du måste hitta en rutin som passar er båda. En undulat som inte sett ett bad eller bladdusch under de första sex månaderna i livet kommer kanske inte älska det till att börja med, men kommer förmodligen vara nyfiken.

Temperatur på badvattnet

Undulater bör alltid ges kallt eller ljummet vatten för bad och duschar. Använd inte vatten som har kylts. Om vattnet i kranen är kallt, låt det stå ute i 20 minuter innan du ger det till fåglarna. Rumstemperatur brukar vara bra att sikta på, och ge dem aldrig varmare vatten än så.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än