Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Undulatbad

De flesta undulater tycker om att bada. I det vilda rengör ett bad deras fjädrar från damm, och hjälper dem att hålla sig svala, och även om husdjur egentligen inte behöver detta från dag till dag tycker de fortfarande om att plaska runt. Om du inte har ett bad i buren kommer dina undulater förmodligen försöka bada i vattnet de ska dricka, vilket kan göra det fullt av smuts och spillning. Om du ser att din undulat gör detta är det ett tecken på att du bör ge hen ett fågelbad.

I affärer och online finns massvis med olika undulatbad. Vissa har stänksäkra sidor, vissa fästs på sidan av buren, vissa liknar duschar, och andra är bara grunda skålar som lätt kan bytas ut mot ett tefat eller en lite skål. Att ta ut och fylla på badet måste vara lätt, så välj någonting som fungerar i din bur.


Gul undulat badar
Gul undulat, gult bad

Baden kan också finnas utanför buren: en skål med vatten på golvet fungerar bra som en undulatmagnet. De kommer stänka mycket, så vissa ägare väljer att ha dessa “utombursbad” i köket eller i badrummet, där det är lätt att torka upp efter undulaterna. Välj alltid en skål som står stadigt, om den gungar eller välter kommer fågeln få panik.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än