Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur kommunicerar hundar?

När din hundkompis kommer till dig med en viftande svans och kroppen täckt i lera kanske du undrar om den försöker berätta något för dig. I det här fallet kommer det förmodligen vara att hen hittat perfekt lera att leka i och att du bör följa med. Men hur vet du om din hund försöker säga dig något om sin hälsa eller sitt mående?

Ibland funderar vi över om hundar pratar med varandra, och om de gör det, handlar alla konversationer om var man hittar de allra mest spännande dofterna eller hur de precis fått ett nytt ben att gnaga på hemma? Denna nivå av kommunikation är givetvis inte så trolig, men hundar har olika sätt att kommunicera med varandra och med människor. De använder oftast ljud, lukter och kroppsspråk. De kanske vill berätta att de måste gå ut för att gå på toaletten, eller försöker säga att de inte mår så bra. Det är ganska lätt att läsa av hur en hund mår, precis som det är lätt att se hur en människa mår bara genom att observera deras allmänna uttryck.


Två siberian husky kommunicerar med varandra och sin ägare
Två siberian husky kommunicerar med varandra och sin ägare

En frisk och glad hund kommer alltid vifta på svansen, och kommer se ut att vara full av energi. En olycklig eller deprimerad hund kan hålla svansen mellan benen och verka blyg och underlägsen. Hundar håller bak öronen för att visa underlägsenhet eller njutning, samt när de gör sig redo att attackera. När hundar är alerta eller lyssnar sträcker de på öronen. När din hund vill hälsa på dig kommer hen vifta på svansen och sträcka på öronen, men när en annan hund kommer i närheten och hen känner sig hotad kan hen sänka öronen och svansen. Se upp för direkt ögonkontakt mellan hundar eftersom det vanligtvis betyder att de vill utmana varandra och kan börja bråka. Innan de attackerar kommer hundar ofta visa sina tänder och morra för att visa dominans. När hundar vill leka går de nära marken och har baken i luften. De kan skälla eller hoppa omkring för att visa vad de vill.


En hund springer runt på en äng och använder sitt fantastiska luktsinne
En hund springer runt på en äng och använder sitt fantastiska luktsinne

Hundar kommunicerar också med sitt fantastiska luktsinne. De flesta hanhundar kommer kissa mycket när de är ute så att de kan lämna kvar sin lukt. Feromonerna i hundens urin gör att de kan markera sitt revir. Hundar kommer också lukta på varandra och på människor de träffar så att de kan lära sig doften. Det innebär ofta att sniffa lite i den andra hundens rumpa, vilket vi är glada att de flesta människor inte gör!Relaterade produkter

Kundfoton

Kommentarer Leave a comment

Det finns inga kommentarer än