Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tar hand om dina gerbiler: En bra lista


Gerbiler är fascinerande små djur, och deras behov är relativt okomplicerade. Med det sagt finns det vissa saker du måste lära dig för att kunna ta hand om dem på rätt sätt. Denna del av handboken ger dig en snabb introduktion till lite av det viktigaste kring vården av gerbiler, och länkar till andra kapitel som innehåller mer detaljerad information.


Innan vi kommer till listan är det viktigt för potentiella ägare att veta att gerbiler inte bör tas om hand av av små barn. De är omtåliga små djur, och du som vuxen måste ta det främsta ansvaret. Barn som är 10 eller 11 år kan ta hand om det mesta, men en vuxen måste fortfarande se till att husdjuren matas i tid, håller sig friska, hålls på rätt sätt, och att buren rengörs ordentligt och regelbundet.

ta hand om gerbiler
Att ta hand om ett husdjur är ett viktigt jobb, men det kan vara väldigt roligt

1. Ge dem mat varje dag

Gerbiler är allätande ökendjur, men de äter framför allt växtbaserad föda. De behöver frön, frukt och grönsaker för att hålla sig friska och glada.


Nu för tiden kan man fylla gerbilers näringsbehov genom att ge dem högkvalitativt torrfoder, men se till att det har en omfattande mängd vitaminer och mineraler så att du ser till att dina husdjur får i sig allt de behöver. De flesta ägare brukar också ge sina gerbiler färsk mat, både för att hjälpa dem hålla sina tänder starka, och för ge variation i kosten. För mer information om vad du kan se dina gerbiler, läs våran lista här.


2. Se till att de alltid har tillgång till rent, färskt vatten

Alla husdjur måste alltid ha tillgång till vatten. Även om gerbiler från början är ökendjur har de i fångenskap vant sig vid att kunna dricka när som helst. Kolla så att vattenflaskan inte är blockerad, och fyll den regelbundet med färskt vatten.


gerbiler behöver färskt vatten
Även om de utvecklats att klara av hetta måste husdjursgerbiler alltid ha tillgång till vatten

3. Se till att buren står på en bra plats i hemmet

Gerbiler behöver en bra och lugn plats att bo på. Det betyder att du måste välja en plats i huset att ställa buren på som är tyst, utan ljud från TV:n eller rinnande vatten, och i ett rum där folk inte springer fram och tillbaka hela tiden.


Det är bäst att också välja någonstans där temperaturen håller sig relativt konstant. Ställ buren någonstans där solen inte skiner rakt in och där det inte drar, samt en bit ifrån element eller ventilationssystem.


Du måste också se till att andra husdjur inte har tillgång till buren. Gerbiler kan lätt bli rädda av katter och hundar som stirrar in i buren. Minimera stressen genom att ha buren någonstans där andra husdjur inte får vara.


4. Ha en bur som är stor nog för dina husdjur

En av de viktigaste sakerna du måste ge dina gerbiler är tillräckligt med plats. De kommer tillbringa större delen av sitt liv i buren som du ger dem, så det är bäst att skaffa den största du har råd med. När du fungerar på vilken storlek du behöver, glöm inte att gerbiler behöver vissa speciella saker i sin bur. För mer information om gerbilburar, läs denna delen av handboken.


gerbiler behöver ett bra hem
Det finns massvis med olika burar för gerbiler - vår Qute är designad för att ge dina husdjur ett fantastiskt hem

5. Rengör buren regelbundet

Gerbiler är väldigt rena varelser, men de behöver få buren rengjord regelbundet. De flesta experter rekommenderar att städa buren grundligt en gång i veckan.


6. Ge dem leksaker

Livet kan bli lite tråkigt när du lever på samma plats hela dagarna. Husdjur behöver mental stimulans, så vi rekommenderar att köpa eller tillverka leksaker som de kan ha roligt med, t.ex. broar och tunnlar.


7. Ta ut dem ut buren

När de har vant sig vid dig tycker gerbiler vanligtvis om att komma ut ur buren för att gosa eller sträcka på benen. En rolig sak att göra är att skapa en liten gård till dem på golvet så att du kan umgås med dem medan de springer runt. Se bara till att hålla koll på dem - gerbiler är kända för att hitta sätt att rymma!


8. Gör hälsokontroller

Dina husdjur litar på att du tar hand om dem och håller dem friska och glada. Det är därför bra att regelbundet genomföra hälsokontroller för att se att allting står rätt till med dina gerbiler. Du kan lära dig göra detta själv genom att läsa den här delen av handboken.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än