Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbilmat


Gerbiler tycker om massvis med olika sorters mat. Som ökendjur var de tvungna att äta allting de fick tag på, men deras kost bestod främst av gräs och olika frön de samlat in från platser runt boet. Även om de kunde välja mellan en rad olika maträtter i ditt habitat är deras kost med mänskliga mått mätt väldigt begränsad. De är t.ex. bara vana vid ett par olika växter, och kommer reagera väldigt illa på den mesta av den processade mat som människor äter, som chips och socker. Eftersom deras magar är väldigt olika våra är det bra att ha en idé om vad gerbiler kan och inte kan äta innan du skaffar en, och innan du breddar deras kost utöver den vanliga torrfodersblandningen.


Precis som många små husdjur tycker gerbiler både om färsk och torr mat. Det betyder att det ibland kan vara bra att ge dem små mängder frukt och grönsaker som tillskott till torrfodret de får i sin skål morgon och kväll. Gerbiler kan äta massvis med olika frön och gryn, men ganska få frukter och grönsaker. Det är viktigt att vara försiktig och inte ge dem någonting som kan oroa magen, eller som till och med kan vara giftigt för dem. För att hjälpa dig har vi skapat en lista på gerbilmat, så att du kan få en uppfattning om vad som är säkert att ge dina husdjur.


Det finns mycket saker du kan ge dina gerbiler att mumsa på!

Även om det är mer intressant att ge dina husdjur färsk mat är det viktigt för ägare att veta att gerbiler lätt kan få problem med sina magar. Att ge dem för mycket färsk mat, även om den är bra för dem, kan vara farligt för gerbiler.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än