Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tar med gerbiler hem


Att hämta hem nya husdjur kan vara väldigt spännande för ägare, men ganska stressande för djuren. Det är viktigt att förbereda sig noggrant för att göra resan så lätt och avslappnad som möjligt. Här är några tips på hur du gör det så bekvämt som möjligt för dina nya vänner.


bring gerbil home
Det finns massvis med saker du måste förbereda innan du hämtar hem dina husdjur

 • Ha buren redo

  Dina små gerbiler kommer ha gått igenom någonting väldigt stressande, så när de äntligen kommer innanför dörren är det bäst att så fort som möjligt flytta dem till sin nya bur och låta dem komma på plats. För att det ska fungera måste du ha förberett buren tidigare, och fyllt den med allt de behöver - strö, foder, ett hjul och vatten.


 • Skaffa en resebur

  Gerbiler är otroligt bra på att rymma, och kan tugga sig igenom en kartong på väldigt kort tid. De du köper gerbilerna från kanske har en resebur du kan låna, men om de inte har det måste du se till att skaffa en på annat håll innan du åker.


  Buren måste vara full med strö, och ha tillräckligt med mat och vatten för resan hem. Om du kör bil för att hämta dina nya husdjur måste du se till att reseburen står säkert i bilen, så att den inte åker fram och tillbaka i bagaget eller mellan säten. Ett alternativ är att fästa den med ett säkerhetsbälte med kuddar på sidorna så att den inte kan röra på sig. Alternativ kan du ta med dig någon som kan ha buren i knäet medan ni åker.


 • plan route home
  Gerbiler kan gnaga sig igenom kartong väldigt snabbt, så var försiktig

 • Planera rutten

  Bilar, och speciellt varma bilar, är ingen trevlig plats för gerbiler. Ljuden, dofterna och avgaserna är stressande för de små djuren, så det är viktigt att du ser till att de behöver tillbringa så lite tid som möjligt i bilen. Planera rutten innan, och undvik att stanna på vägen om det inte är helt nödvändigt.


 • Låt gerbilerna komma på plats

  De flesta experter föreslår att du inte tar ut gerbilerna från sina burar under första veckan. Det ger dem mer tid att vänja sig vid omgivningarna och känna sig mer bekväma med sitt nya hem.


  Även om det är otroligt lockande att sitta och titta på dina husdjur, och att ta upp dem och leka med dem, är det bäst att undvika båda dessa saker till att börja med - dina husdjur kommer tacka dig. De kommer redan vara oroliga, och att ta ut dem från buren adderar bara till deras oro under de första dagarna.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än