Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mat


Vilda gerbiler får det mesta av vätskan de behöver från grönsaker och små frön de äter. De är dock inte vegeterianer, och kommer glatt äta insekter och kadaver om de hittar något. Gerbiler som hålls som husdjur måste alltid ha färskt vatten och speciellt gerbilfoder för att se till att de får i sig alla näringsämnen de behöver för att hålla sig friska.

Gerbiler kommer utforska och prova det mesta de kommer över, och även om de kommer vara nöjda med att bara äta ett bra foder kommer de älska att få lite variation med små mängder av annan mat. Eftersom de precis som vi är allätare kan de äta allting som vi äter, men de brukar föredra torra och krispiga saker. De gillar framför allt oljiga frön som solros- och linfrön, och älskar hirs. De kommer också äta insekter, men det faller inte alla gerbiler i smaken.


gerbil food
Det kan vara en bra idé att prova ett par olika saker med din gerbil, men kom ihåg att göra det gradvis

Gerbiler behöver mindre fett i sin kost än hamstrar, så det är bäst att undvika att de dem massvis med solrosfrön om deras foder redan innehåller det. Solrosfrön är en absolut favorit bland gerbiler, och de kommer om de kan bara äta dem, vilket kan göra dem överviktiga.

Perfekta godsaker inkluderar: torkad banan, små mängder undulat- eller kanariefågelfoder, pumpakärnor, hirs från djuraffärer, kokta bönor, krispiga grönsaker som rå broccoli, små mängder frukt, alfalfa och hö.

Ge alltid små mängder av dessa saker, och ta bort oäten frukt så fort gerbilerna tröttnar på dem. Om du lämnar kvar dem kommer gerbilerna gömma oäten mat som snabbt börjar ruttna, vilket orsakar otrevliga lukter och potentiella hälsofaror.

Även om gerbiler dricker väldigt lite och får större delen av vattnet de behöver från din kost bör de alltid ha tillgång till en vattenflaska, speciellt om de är äldre, dräktiga eller ha ungar. Flaskor är vanligtvis bättre än skålar, eftersom gerbiler har en naturlig instinkt att gräva ner sina vattenskålar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än