Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Boende och strö

Gerbiler bör hållas inomhus i en bur som passar för deras behov. Även om de kan stå emot extrema temperaturer bör deras hem placeras någonstans utan drag, och inte i direkt solljus. Försök hålla dem i ett rum där du ofta är, så att du kan se dem. Det gör att de snabbare vänjer sig vid dig, och du får mer ut av att vara deras ägare bara genom att se dem regelbundet.


the qute
Qute är speciellt designad för att vara ett perfekt hem för ökenråttor eller gerbiler

Gerbiler tycker om att gräva, och du kommer se att de konstant flyttar runt och ändrar på sina tunnlar, och håller sig på samma gång i form. Det bästa burarna har en djup bas där de kan gräva tunnlar. Ett hus med bara en grund bricka passar inte för gerbiler, eftersom de inte kommer kunna gräva på samma sätt, och de kommer snart ha spridit ut allt strö genom gallret.

Det finns flera möjligheter när det kommer till strö och underlag:

 • Sågspån
  Även om det är väldigt billigt att köpa finns det väldigt få andra fördelar med sågspån. Det kan orsaka irritation på gerbilers ögon och nosar, så det är bäst att undvika det.

 • Träspån
  På det stora hela är detta väldigt rent, speciellt dammfritt, och orsakar oftast inga problem för gerbiler. Det är bäst att undvika spån som luktar väldigt mycket, som ceder, eller spån med tillsatt doft, eftersom det kan orsaka allergiska reaktioner och ögon- och luftvägsproblem. Gerbiler tenderar att tugga på stora bitar spån som en del av deras process att bygga bo. Det gör att bitarna blir mindre och hålls samman bättre, så att de blir mer passande byggstenar. Om du blandar det med lite kartong och papper kommer fibrerna gerbilerna skapar genom att skapa mindre beståndsdelar hjälpa till att binda samman bitarna och skapa starkare tunnlar.

 • Strimlat papper eller kartong
  Detta är ett väldigt rent alternativ, så det finns ingen risk för allergier eller andra problem, men papper skapar inte ett speciellt gerbil-vänligt habitat. Återvunnen kartong är vanligtvis brun, och kan se ganska tråkigt ut. Om du dock misstänker att din gerbil drabbats av någon allergi eller har andra problem med ditt nuvarande strö kan papper och kartong vara ett alternativ värt att prova.

 • Halm och torv
  Detta kan användas för att ge en mer naturlig miljö för gerbiler eftersom det låter dem bygga mer komplexa bon, men det har många nackdelar. Eftersom det är ett tungt material kan det vara svårt att få till rätt konsistens. Om det är för torrt kan gerbilerna inte bygga gångar, och tunnlarna kommer kollapsa. Om det å andra sidan är för blött kan svamp börja växa, vilket kan vara väldigt farligt för gerbilerna.

 • Husdjursströ
  Det finns flera olika sorters strö för smådjur. Det bästa för gerbiler är vanligtvis vanligt toalettpapper. Dina gerbiler kommer snabbt ha sönder det så att det nästan liknar bomull. De kommer stoppa väggarna med detta mjuka material, och det kostar dig nästan ingenting samtidigt som du ger dina husdjur möjligheten att leva ut sina naturliga instinkter.

Tid utanför buren
Dina gerbiler kommer verkligen tycka om att komma ut och utforska världen förbi sin bur. Genom att använda strölådan i Qute kan du lätt ta med dig dina husdjur till en annan del av huset, där ni kan leka och utforska. Glöm dock inte att vara väldigt försiktig om det finns andra djur i huset, speciellt katter. Om du låter dina gerbiler springa fritt i ett rum är det också viktigt att se till att det inte finns några kablar de kan tugga på, eller hål under dörrar som de kan ta sig igenom. 2001 lekte ett barn oskyldigt med sin gerbil när den plötsligt försvann genom ett hål i golvet. Det tog brandpersonal 13 timmar att få ut den, och de var tvungna att ta sönder ett 400 år gammalt mahognygolv - ett av två i världshistorien som byggts av Leonardo da Vinci. Om du använder en motionsboll eller liknande måste du se till att gerbilen bara är inne i bollen i max 20 minuter. Gerbiler är intelligenta och förstår att de är fast, vilket kan skapa mycket stress.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än