Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbilraser


Geribler kommer i massvis med olika färger, men det finns bara två arter som vanligtvis hålls som husdjur: mongoliska gerbiler och duprasigerbiler. De ser väldigt olika ut, och har olika livslängd. Mongoliska gerbiler lever 2-5 år, medan duprasigerbiler vanligtvis lever 5-8 år. Här kan du lära dig mer om båda arter, och se vilka färger de kan födas med. Det är värt att nämna att även om duprasigerbiler konstant ökar i popularitet är de fortfarande relativt nya på marknaden, och det kommer vara mycket svårare att få tag på en i djuraffärer.


Mongoliska gerbiler

Mongoliska gerbiler är små, pälsbeklädda medlemmar av gnagarfamiljen. De är små däggdjur som framför allt äter växtbaserad föda, som frön och stjälkar. De som bor i fångenskap lever vanligtvis mellan två och fem år.


mongolian gerbils
Mongoliska gerbiler är de du oftast hittar i djuraffärer

Mongoliska gerbiler kommer från - du gissade rätt - Mongoliet. Dessa små djur lever i väldigt torra och kala områden, och älskar att tillbringa tid med att skapa komplexa tunnlar där deras familj kan bo. Denna art är den mest populära av de två, så de är i nuläget mycket lättare att hitta.


Här är några av de många färger som mongoliska gerbiler föds med:

  • Svart
  • Vit
  • Kanel
  • Cream
  • Dove

Duprasi

Dessa gerbiler är också gnagare, men de kommer från en annan plats på jorden. Duprasi-gerbiler härstammar från Saharaöknen, och hittas i länder som Algeriet.


durprasigerbiler"
Duprasi-gerbiler har korta, tjocka svansar

En av de mest intressanta sakerna med dessa djur är deras svansar. Duprasi-gerbiler har långa, tjocka svansar utan päls. I det vilda använder de svansen för att förvara fett, vilket gör att de kan överleva längre utan speciellt mycket mat.


Duprrasi-gerbiler brukar leva längre än sina mongoliska motsvarigheter. Generellt sett kan du vänta dig att de lever 5-8 år. Om du bestämt dig för att skaffa en kan du behöva lite tålamod. De är inte så vanliga i djuraffärer, så det kan vara värt att ta kontakt med en uppfödare, om du hittar någon.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än