Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vad behöver gerbiler?


Att ta med en gerbiler hem är en spännande sak att göra, men det kräver lite förberedelser. För att hjälpa dig har vi skapat den här listan över saker du måste förbereda.


1. En bur

Dina gerbiler behöver en plats att bo på - en gerbilbur som kan stå någonstans tyst och lugnt. Det finns massvis med olika burar på marknaden, men vilken du än väljer måste den vara stor nog för dina gerbiler att springa runt i, och där de får chansen att gräva. För mer råd om att välja en bur, läs delen om gerbilburar.


what gerbils need
Det finns vissa saker dina husdjur behöver för att vara glada

2. Mat

När husdjuren kommer hem till dig är det bra att ha köpt lite av det foder de ätit under de senaste veckorna, vare sig de bott i en djuraffär, med en uppfödare eller på ett härbärge. Då kan du successivt introducera det foder du valt, utan att det blir en abrupt förändring. Det motverkar magproblem och minskar stressen som kommer med att flytta till ett nytt hem.


Ett välgjort torrfoder bör vara baser i dina gerbilers föda. De kommer äta massvis av detta under sina liv, så det är bra att ha en del hemma när de flyttar in. Allt eftersom du vänjer dem av vid sitt gamla foder kan du ge dem mer och mer av det foder du valt.


3. Vatten

Alla husdjur måste ha konstant tillgång till obegränsat, rent, färskt vatten. För gerbiler kan det ges genom en speciell vattenflaska anpassad för smådjur, som du fäster på sidan av buren. Dessa får du gratis med vår Qute-bur för gerbiler och hamstrar.


4. Sällskap

Alla gerbiler behöver sällskap i form av en annan gerbiler. I det vilda lever de i familjegrupper, och husdjursgerbiler behöver också en vän att leka, vila och prata med.


gerbils need companions
En av de viktigaste sakerna en gerbil behöver är en vän av samma art

5. Strö

Gerbiler är otroligt bra på att gräva tunnlar. I det vilda skapar de bon under marken för att komma bort från de väldigt varierande temperaturerna i de kala områden de lever i. De måste kunna upprepa detta beteende i fångenskap, så det är viktigt att ägare ger dem massvis av rätt strö, så att de kan leva ut sin instinkt att gräva och bygga små bon. För mer information om bra strö, och vad experterna säger att man ska undvika, läs vår del om gerbilströ.


6. Pälsvård och verktyg

Det är bra att ha lite verktyg de första veckorna som gerbilägare. En liten, bredtandad borste för att då och då borsta dina husdjurs päls och en nagelklippare är ett bra startpaket. Du kan också behöva en våg för att hålla koll på ditt husdjurs hälsa, sant ett sandbad så att gerbilerna kan tvätta sig själva. Du kan läsa mer om gerbilers hygien här.


gerbil equipment
Det är en god idé att ha vissa verktyg hemma

7. Leksaker

Gerbiler älskar leksaker, någonting som gör deras liv mer intressant. Husdjur behöver mental stimulans för att hålla sig glada, så tänk på vad de kanske saknar. Har de ett pussel eller någonting annat de kan underhålla sig med?


8. Gnag- och tuggleksaker

Gerbilers tänder växer konstant, och de i fångenskap kan ibland behöva lite hjälp för att hålla dem till en bekväm längd. Du kan hjälpa till genom att ge dem speciella träleksaker att tugga på, så att tänderna slipas ner när de blir för långa. För långa tänder kan orsaka stora problem för gnagare, och det kommer i slutändan förmodligen spara dig pengar, eftersom du kan behöva åka till veterinären med en gerbil vars tänder vuxit sig för långa.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än