Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bra ströalternativ


Det finns massvis med olika alternativ för strö till gerbiler. Att ge dina gerbiler rätt strö är en viktig del i rollen som ägare, det gör att dina husdjur håller sig varma och låter dem leva ut sina instinkter att gräva. Här har vi samlat information om några av de alternativ som rekommenderas av experter och djurrättsorganisationer, samt de som du bör undvika.


 Gerbil bedding options
Det kan vara bra att prova ett par olika sorters hö innan du bestämmer dig för ett

När du funderar på olika material är det viktigt att tänka på att ju torrare underlag, desto svårare kommer det vara för gerbilerna att gräva stabila tunnlar. Ett väldigt torrt strö kommer bara kollapsa.

Bra ströalternativ

- Hö är ett perfekt ströalternativ för gerbiler eftersom ger är lätt att gräva tunnlar i, och är dessutom helt naturligt. Om du vill använda hö i din gerbilbur rekommenderar vi att du först fryser det i 48 timmar för att se till att du blir av med alla skadedjur och parasiter som kan gömma sig i höet. Se bara till att det är helt tinat innan du använder det i buren - du vill inte att de ska bli förkylda! Det är också bra att komma ihåg att hö inte har någon vidare absorptionsförmåga, så det är bäst att använda det i kombination med någonting annat, t.ex. carefresh.


Carefresh eller kartongspån - Detta är ett mjukt, mysigt strö och är perfekt för att bygga tunnlar. Det är inte farligt för djuren att få i sig, och kommer heller inte fastna i pälsen.


Rivet papper- Så länge pappret inte har någon slags bläck på sig kan det vara ett bra alternativ för dig som behöver någonting billigt och temporärt. Ägare brukar dock säga att det snabbt börjar lukta om man har papper i buren.


different bedding types
Strö är väldigt viktigt för gerbiler; de sover, bygger tunnlar och leker i det

Dåliga ströalternativ

De tidigare nämnda alternativen är superbra för dina gerbilers bur, men här är några som har visat sig vara aktivt skadliga för gerbiler, så vi skulle absolut inte rekommendera att du använder något av de följande.


Furu- och cederträ - Dessa strö kan orsaka andningssvårigheter hos gerbiler eftersom de faller ihop i mindre delar som lätt andras in. De är speciellt farliga för unga gerbiler som är mer mottagliga för dessa problem.


Tidningspapper- Färgen och bläcket som används i tidningar kan vara skadligt för husdjur om de slickar på eller äter dem. När gerbiler bygger tunnlar och bon kommer de med stor sannolikhet tugga sig igenom en del strö, och forma det med sina små tassar.


Fluffigt strö - Detta är gjort av långa, tunna fibrer som kan orsaka problem för gerbiler om de försöker äta det. Se alltid upp för ströpaket som har varningar på sig om att ströet inte är ätbart - gerbilerna kommer med säkerhet tugga i sig en hel del av sitt strö. En annan möjlig fara är att din gerbil kan fastna i ströet. Eftersom det är gjort av individuella fibrer kan gerbilernas tassar fastna i trådarna, vilket lätt kan leda till ett brutet ben när din stressade gerbiler försöker ta sig loss.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än