Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Somali Katter

En somalisk katt som står stolt En lekfull somalikatt En nyfiken somalier Somaliska katter är atletiska och intelligenta En lycklig somalikatt som sitter Somalikatten är långhårig abyssinian katt Somalier har stora öron och ett litet ansikte. Somaliska katter började födas på 1940-talet.

Historia


Somali är en långhårig abessinier. Om du vill läsa mer om historien bakom abessinier kan du klicka här. De första somalikatterna föddes i en kull av abessinier 1940. Den brittiska uppfödaren Janet Robertson exporterade några av sina abessinierkattungar till Nordamerika, Australien och Nya Zeeland. Många av kullarna från dessa katter hade kattungar med lång päls, och blev uppmärksammande på utställningar. En av domarna som visade intresse började själv föda upp rasen, Ken McGill från Kanada. En amerikansk aberssinier-uppfödare vid namn Evelyn Mague var den första uppfödaren som gav sina långhåriga abessinier ett annat namn, somali. En annan kanadensisk uppfödare, Don Richings, började arbeta med Mague med kattungar han fått från McGill. Rasen erkändes internationellt 1991.

Beteende


Somalikatter är väldigt intelligenta och atletiska. Rasen mår som bäst av interaktion med sin ägare, och kommer älska att leka med leksaker. Somalis tycker, precis som abessinier, om att vara högt uppe och kommer hoppa runt på dina skåp och dörrar eller klätterställningar. Dessa katter är väldigt sociala med brukar föredra mänsklig interaktion över att umgås med andra katter eller djur. De älskar att ha roligt och passar bra i en familj med barn, eftersom de då får mycket uppmärksamhet.

Varianter


Ruddy, choklad, kanel, blå, lila och fawn och silver, alla med agoutipäls.

Information om rasen


  • Status: Vanlig

Bilder på Somali

Senaste recensionen för Somali


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.