Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur sover kaniner?


Det korta svaret är: tillsammans, och ofta. Kaniner är bytesdjur, och mår bäst tillsammans med andra kaniner, så de kommer äta tillsammans, leka tillsammans och sova tillsammans. Även kaniner som får sova säkert i sin bur mår bättre av att gosa tillsammans med någon av samma art, speciellt på natten när rovdjur stryker omkring utanför. Om du bara har en kanin är det väldigt viktigt att du skaffar en till.


Kaniners sovrutiner skiljer sig från människors. Vi (om vi har tur) sover hela natten, medan kaniner vaknar i perioder, och sover längre stunder under dagen. De är bytesdjur, och måste konstant vara på sin vakt, så över lag sover de mycket lättare och i kortare perioder än vad vi gör.


Kaniner sover kortare perioder över hela dygnet

Kaniner är i allmänhet som mest aktiva kring gryning och skymning. Om du försöker leka med din kanin under dagen men alltid hittar den sovande kan det vara lättare att försöka umgås tidigare på dagen, eller på kvällen.


Kaniner har vissa väldigt gulliga sovställningar. Om de bor i kalla klimat sover de oftast ihoprullade i en fluffig liten boll. Det begränsar ytan på deras kropp som är utsatt för den kalla luften; vanligtvis kommer deras tassar vila nära magen. Om de bor i varmare klimat är det mer troligt att de kommer sprida ut sig. Under varma nätter kommer du se dem en bit ifrån varandra med benen utsträckta för att maximera luftflödet runt omkring dem, och hindra att en kroppsdel värms upp av en annan.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än