Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Låt dina kaniner lära känna varandra

Det bästa sättet att introducera en ny kanin är att göra det på en neutral plats. Att placera en ny kanin i din nuvarande kanins bur kommer nästa garanterat leda till bråk. Ett bra sätt att göra detta är att ta med din kanin när du åker och väljer en ny på djuraffären eller hos en uppfödare. Om de kommer överens, ta med båda hem i samma bur. Det låter dem lära känna varandra och knyta an eftersom de båda kommer vara nervösa i bilen.

Ensamma kaniner behöver en vän, de kommer annars bli väldigt deprimerade

När du kommer hem, sätt dem på en neutral plats, alltså inte direkt i den nuvarande buren. Håll ett öga på dem hela tiden när de är tillsammans och se om de kommer överens. Om det är kärlek vid första ögonkastet kan de sova i samma hus direkt, men se till att det finns gott om plats för dem att gå undan om de vill, och ställ ut två matskålar och vattenflaskor.

Det är vanligt att de tar några försiktiga möten, så se till att du har en plats där den nya kaninen kan bo tills de lärt känna varandra. Låt dem bo så pass nära att de kan se varandra och känna lukten av den andra. Låt dem varje dag träffas på neutral mark tills du är säker på att de kommer överens. Då kan du låta dem flytta ihop.

Kom ihåg - om du låter honor och hanar bo tillsammans utan att kastrera dem måste du vara beredd på att snart ha en utökad kaninkull! Och uppfödning är inte det lättaste.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än