Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur kommunicerar kaniner?


Kaniner kommunicerar på en rad olika sätt, både med dig och med de av samma art. Här går vi igenom några av de sätt som de små djuren pratar med varandra, och några ljud och delar av kroppsspråk som du som ägare kan hålla utkik efter.


Kaniner ger, precis som människor, ifrån sig en rad olika sorters läten för att kunna kommunicera med varandra

Morrande – många blir förvånade när de får reda på att kaniner kan morra på samma sätt som katter och hundar. Det betyder samma sak hos kaniner som hos större djur: lämna mig ensam!


Spinnande – ett tecken på en väldigt nöjd kanin. Vad du än gör - fortsätt! Kaniner spinner precis som katter när de är väldigt bekväma och avslappnade.


Pipande – detta kan betyda en rad olika saker. Om två kaniner sitter bredvid varandra och verkar relativt lugna kan det betyda att de har en väldigt nära relation. Om din kanin piper när du plockar upp den, eller om hen bråkar med en annan kanin, kommer det förmodligen snarare handla om att någonting inte står rätt till, så du bör försöka se till att undersöka vad det är som gör din kanin obekväm.


Gnisslande tänder – detta är ett lågt ljud som är ganska svårt att höra, men ägare bör hålla öronen spetsade. Om din kanin gnisslar tänder är det ett tecken på att hen inte mår bra.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än