Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför kissar hundar i sängen?

Det finns två typer av förklaringar till varför hundar kissar i sängen och de är relaterade till hundens beteende och deras medecinska hälsa. Att en hund kissar i sin säng anses inte vara normalt beteende, så du bör undersöka vad som ligger bakom. Detta är några möjliga förklaringar som har att göra med hundens beteende.

 • Hunden inte är rumsren än
 • Hunden vill markera sitt territorium
 • Ångest
 • Upphetsning
 • Stress
 • Rädsla

Beteenderelaterade förklaringar

När din hund har kissat en gång i sin hundsäng kommer den sannolikt att fortsätta om du inte ingriper, om detta är ett beteenderelaterat problem. Men om du tvättar din hunds säng så snart du märker av lukten kan detta hjälpa till att förhindra att beteendet fortsätter.

Om din hund inte är helt rumsren kanske den helt enkelt inte vet var den ska kissa. Läs vår guide om hur du kan hjälpa din hund att bli rumsren.

Din hund kan också vilja markera sitt territorium eller den kan lida av separationsångest. Den kan också kissa i sängen för att den är spänd, stressig eller rädd, och detta kan du lösa genom att träna din hund.

Medicinska förklaringar

 • Urinvägsinfektion
 • Inkontinens
 • Urinsten
 • Diabetes
 • Neurologiska problem

Om din hund kissar i sömnen när den ligger ner är det troligt att det är en urinvägsinfektion.

En annan medicinsk förklaring är hundinkontinens. Även om detta är vanligare bland äldre hundar, är en del hundraser som Boxer, Weimaraner, och Dalmatiner också mer predisponerade att få detta.

Hundar kan också ha urinsten, diabetes eller neurologiska problem. Oavsett vad som ligger bakom att din hund kissar i sin säng, bör du kontakta din veterinär för att lösa problemet.

Hur du får din hund att sluta kissa i sin säng

När du har undersökt varför din hund kissar i sängen kan du jobba med att lösa problemet. Medicinska och andra beteendemässiga problem behöver ofta åtgärdas med hjälp av din veterinär, men om din hund inte är rumsren, kan du läsa vår guide om rumsrensträning här.

Hur man får bort kiss från en hundsäng

Hundsängar kan vara svåra att rengöra - särskilt när de har utsatts för hundkiss. Problemet är att inte alla sängar går att tvätta i maskin. Detta leder till att frustrerade husdjursägare försöker och misslyckas med att rengöra sina hundsängar och till och med kanske behöver kasta dem på soptippen.

Du har förmodligen blivit tillsagd att skaka sängen ordentligt och dammsuga den, som ett första steg i rengöringen. Sedan handlar det om att försöka suga ut urinfläckar och göra en röra med bakpulver för att ta bort en del av lukten. Och efter allt detta är din hunds säng fortfarande inte helt ren! Låter som mycket krångel, eller hur?

Tack vare Omlet är fläckiga och illaluktande hundsängar ett minne blott. Vårt expertutformade utbud av hundsängar har skapats av hundmänniskor, för hundmänniskor. Omlets Topology hundsäng har skapats för att klara av alla olyckor med avtagbara, lättrengjorda bäddmadrasser. Dra helt enkelt av din hunds bäddmadrass från sängen och släng den i tvättmaskinen för att bli av med urinlukt och fläckar. Ägna mindre tid åt att oroa dig för hur du ska städa bort kiss, och mer tid på att njuta av livet med din hund.

Omlet och din hund

På Omlet vill vi föra dig närmare dina husdjur. Vårt omfattande utbud av hundburar, hundfiltar och fler lättrengjorda hundsängar hjälper dig att skapa en underbar relation till din hund.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än