Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Stora hundraser

Stora hundraser avser hundar som väger mellan 27 kg och 45 kg. Hundar som är tyngre än så anses vara gigantiska hundraser. Precis som med alla andra hundar kan stora hundraser vara fantastiska husdjur, men allt beror på vad du och din familj letar efter hos en fyrbent vän.

Beteende hos stora hundraser

Det finns många stora hundraser som tillhör olika grupper av hundraser. Och även om de har en liknande storlek, beter sig inte alla stora hundar på samma sätt. Till exempel så anses Schäferhundar vara brukshundar. De hundar som tillhör denna grupp används ofta som tjänste- eller polishundar. Airedale Terrier, å andra sidan, är också en stor hundras och är som namnet antyder en del av terriergruppen. Denna grupp hundar är ofta häftiga och orädda, och föddes ursprungligen upp för att jaga och ta bort ohyra.

Motionera din stora hund

Varje hundras har olika krav på motion. Generellt sett tenderar stora hundraser att behöva mycket mer motion än mindre hundar. Oavsett ras bör hundar promeneras varje dag, men större raser som Golden Retriever kräver två eller fler timmars promenader varje dag, utöver tid för att leka och mental stimulering. Eftersom du och din hund kommer att tillbringa mycket tid utomhus är det klokt att investera i ett hundhalsband och koppel av bra kvalitet i matchande tryck från Omlets Gardenia och Dog Walk kollektioner.

Utan tillräckligt med motion kan stora hundraser utveckla destruktiva beteenden som överdrivet grävande, skällande, ylande och tuggande. På grund av sin storlek kan större hundar också orsaka oavsiktliga skador i ditt hem. Klumpiga tassar och stora svängande svansar passar inte bra ihop med porslinsvaser! Läs vår tidigare blogg om hur man kan ge sin hund motion inomhus för att få förslag på hur du kan hålla din hund mentalt och fysiskt stimulerad i hemmet.

Passar stora hundraser bra ihop med barn?

Oavsett storlek eller ras så ska man aldrig lämna barn och hundar ensamma tillsammans. Många barn blir rädda av stora hundraser på grund av deras storlek, men det betyder inte att de inte kan bli vänner så småningom. Det är viktigt att inte bara vänja din hund vid hur den ska bete sig runt barn, utan att även lära dina barn hur de ska bete sig runt din hund, för att skapa ett starkt och underbart band mellan dem.

En del hundraser är kända för att passa bättre ihop med barn än andra. Stora hundraser som anses vara bättre för familjer med barn inkluderar Labrador Retriever och Golden Retriever på grund av deras vänliga personlighet. Men du bör också vara medveten om att stora hundraser av misstag kan skada mindre barn när de leker på grund av deras storlek, särskilt om de är väldigt energiska.

Andra saker att tänka på vad gäller stora hundar

Större hundraser tenderar att leva under en kortare tid än mindre hundraser. Det finns naturligtvis undantag, men det allmänna talesättet säger att ju större hunden är, desto kortare liv kommer den att få. Att förlora en hund är otroligt svårt oavsett ålder, men du bör tänka på hur mycket tid du kommer att få med en äldre, större hund om du funderar på att adoptera en sådan.

Alla hundar fäller inte mycket päls, och stora hundar inte alltid är de hundar som fäller mest päls. Men när tunga och stora hundar fäller päls, lämnar de mycket smuts! Investera i en lättrengjord hundsäng som Omlet Topology hundsäng som är perfekt för hundar som fäller mycket päls, med avtagbara bäddmadrasser som lätt kan tas av och på och tvättas i tvättmaskin. En hundfilt kommer också att skydda dina möbler från hundhår och blir ett mysigt ställe där din hund kan koppla av när den inte ligger i sin säng.

Omlet och din stora hund

Oavsett om du väljer en stor hund eller en mindre, har Omlet allt din fyrbenta vän behöver. Från Topology hundsäng, till våra supermjuka hundfiltar och matchande hundhalsband och koppel, så att din hund kan trivas både i och utanför hemmet.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än