Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Var hittar jag gerbiler?


Det finns ett par olika alternativ när det kommer till att skaffa gerbiler, vare sig du väljer att adoptera eller köpa. För att göra saker lättare har vi delat upp valen och diskuterat vardera alternativ här nedanför - affärer, härbärgen och uppfödare.


Vi skulle inte rekommendera att köpa gerbiler på nätet, även om du åker och väljer dem själv. Du har oftast ingen möjlighet att träffa föräldrarna, eller få en klar bild av hur djuren bor. Om du har bestämt dig för några gerbiler du hittat online är det alltid bäst att inte betala för dem förrän du kommit för att hämta dem, så att du kan se hur de verkar må, hur föräldrarna är, och hur de bor. Gerbiler kommer inte kunna skickas med post utan massvis med faror och stress, så du måste se till att du kan åka och hämta dem.


where should get gerbill
När du bestämt dig för att skaffa gerbiler är nästa steg att fundera på var du ska få dem från

Härbärgen

Djurhem är fantastiska platser som tar hand om övergivna djur. De som jobbar där är otroligt hjälpsamma och kunniga, och genuint intresserade av att ta hand om djuren på ett så bra sätt som möjligt. Dessa människor har tagit hand om dina kommande husdjur ett tag, och de kommer förmodligen veta massvis om deras personligheter och speciella behov.


Gerbilerna du hittar på härbärgen är oftast redan vana vid människor, och de kommer förmodligen tycka om att umgås med personalen och er som är där på besök. Genom att skaffa dina djur från ett hem kan du ge dem en trygg tillvaro, och du kommer kunna ställa alla dina frågor till väldigt kunniga människor både innan och efter du hämtat dina husdjur.


Härbärgen tar hand om övergivna eller räddade djur. De är välgörenhetsorganisationer som räddar livet på dessa små varelser, men de har begränsat med pengar och plats. Genom att ta ut en liten adoptionskostnad kan de få tillbaka en del av de pengar de lagt på att ta hand om djuren, som de sen kan använda för att ta hand om andra djur.

Det är en fantastisk sak att adoptera ett husdjur

Djuraffärer

Vissa väljer att köpa gerbiler från djuraffärer, speciellt om det inte finns några djurhem i närheten. Att välja affären gör att du förmodligen kommer kunna välja mellan massvis med olika färger, men det är vissa saker du måste tänka på när du köper djur från dessa platser.


För det första är det bra att lära sig identifiera kön på gerbiler innan du väljer ett par. Djuraffärer säljer massvis med gerbiler, och de får förmodligen in nya individer ganska ofta, så det är svårt för personalen att hålla koll på vem som är vem av gerbilerna. Att få hem två gerbiler av motsatt kön kan orsaka stora problem, så det är väldigt viktigt att både du och de som hjälper dig i affären dubbelkollar så att de är av samma kön.


Du vill också se till att djuren har levt under bra omständigheter. Är buren stor nog? Ser gerbilerna friska ut? Har de konstant tillgång till mat och vatten? Finns det en plats för dem att gräva och bygga bon? Om vissa av gerbilerna verkar sjuka är det viktigt att fundera på orsaken till detta, och kanske överväga att inte köpa dina gerbiler från denna affär.

Uppfödare

Uppfödare kommer veta massvis om djuren de erbjuder, och de kommer förmodligen ha en rad olika individer att välja mellan. Uppfödare är oftast väldigt etiska, men det finns också folk som föder upp ungar på löpande band. Du som framtida ägare bör vara försiktig och se till att du väljer en uppfödare som tar hand om sina djur och inte tvingar honorna att föda kull efter kull under korta perioder. Några tecken på en dålig uppfödare är:


  • Många ungar till salu samtidigt
  • Överfyllda burar av dålig kvalitet
  • Individer som ser sjuka ut
  • Ägaren låter dig inte träffa mamman, eller om mamman redan är dräktig igen
  • Säljer gerbiler som är under fem eller sex veckor gamla

De flesta uppfödare är seriösa och väldigt hängivna sina djur, och du kommer förmodligen snabbt märka om någonting inte står rätt till.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än