Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag köpa gerbiler?


Gerilber är fantastiska husdjur, de är roliga, energiska och väldigt, väldigt gulliga. Att skaffa en gerbiler är en spännande sak, vare sig du väljer att adoptera eller köpa en. Denna del av handboken täcker information om att köpa en gerbil, men vi har en motsvarade del om att adoptera, den hittar du här.


Att köpa gerbiler är väldigt lätt, så länge du vet vad du letar efter, och vad du ska undvika.


buying gerbils
Gerbiler blir mer och mer populära, och finns nu i de flesta husdjursaffärer

Könsbestämma gerbiler

Innan du tar med dig dina gerbiler hem måste du vara helt säker på deras kön. Om du av misstag får med dig gerbiler av motsatta kön kommer du inom kort bli överöst av gerbilungar.


Kolla kvalitaten på buren

Har dina kommande husdjur det bra? Har de en plats att sova på och springa och gömma sig i om de blir rädda? Har de tillgång till mat och vatten? Är det för många gerbiler i buren? Om gerbilerna inte bor på rätt sätt är det ett tecken på en oetisk affär eller uppfödare. De kan behandla djuren väldigt illa, och det är troligt att djuren du köper från dem kommer bära på sjukdomar. Stötta dem inte!


Kolla att gerbilerna, och deras burvänner, är friska

Verkar de friska? Har de fin, tjock päls? Går de på rätt sätt? Har de friska, klara ögon utan någon utsöndring? Är de trevliga och aktiva?


Undvik att köpa på nätet

Om du funderar på att köpa husdjur online rekommenderar vi att du träffar personen som säljer dem, och att du får se hur gerbilerna bott innan du köper dem (och tillåt dem inte bli skickade till dig). Onlinebutiker eller säljare kan vilseleda köpare, och kan behandla djuren väldigt illa. Om du inte får träffa mamman, och du inte kan se hur djuren bor, är det stor risk att du ger pengar till en oetisk uppfödare.

Kommentarer

Sofie, 13 februari 2020

Hej! Jag har tänkt på att skaffa mig 1 elr 2 små gnagare, och tänkte skaffa gerbiler. Jag har haft två gerbiler förr. Men är osäker om jag vill skaffa mig en gerbil elr heldre en hamster, jag skulle behöva hjälp av att välja. Vet ej vilken som är bättre:/ min lillasyster har en silver hamster och undrade om jag också ska skaffa en sån, men vill också ha gerbiler:/ Skulle jag kunna får hjälp att välja och vilka som är bäst. Mvh Sofie