Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag se till att min gerbil får en kompis?


Absolut - gerbiler behöver en kompis för att hålla sig glada. När de levde i det vilda bodde gerbiler i samhällen eller speciella familjegrupper, vanligtvis en hona och en hane och flera olika generationer av ungar i samma bo. Gerbiler i fångenskap behöver precis som sina vilda motsvarigheter sällskap, någon att prata med och vila bredvid. Gerbiler som lämnas ensamma kommer vara väldigt olyckliga. Även om du leker och umgås mycket med dem kommer de fortfarande vara ensamma och deprimerade utan en vän av samma art, så det är bäst att se till att de alltid får bo med en annan gerbil.


gerbils need company
Gerbiler är väldigt sociala djur, de behöver en annan gerbil att prata med

Det är alltid bäst att se till att din ökenråtta får en vän, men det kan vara en ganska svår sak att göra. Gerbiler går otroligt mycket på lukt, och kan vara ganska aggressiva mot en någon som kommer in i buren och luktar annorlunda. Om din gerbil reagerar på detta sätt mot sin nya vän är det helt naturligt, och betyder inte att de egentligen vill vara ensamma. Gerbilerna måste vänja sig vid varandra innan de kan slappna av.


När du köper en vän till din ökenråtta måste du veta att de bara kan bo med andra ökenråttor. Låt dem aldrig bo med andra djur, som ett marsvin eller en hamster, eftersom de kommer bli otroligt stressade och bråka mycket. Om du hör att någon låter smådjur av olika arter bo tillsammans kan du vara säker på att dessa djur är väldigt olyckliga och stressade - så följ inte i deras fotsteg!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än