Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag skaffa en gerbil eller en råtta?


Gerbiler och råttor är båda väldigt populära husdjur. För att hjälpa dig bestämma huruvida någon av dessa är ett bra husdjur för dig har vi satt ihop en lista över deras likheter och skillnader.


Likheter

Både gerbiler och råttor är väldigt sociala djur, så de måste bo i par eller grupper. Utan vänner av samma art kommer de bli ensamma och deprimerade.


Båda arter kommer knyta an till varandra och till sina ägare, men vissa ägare menare att råttor skapar starkare band till människor, ibland på samma sätt som hundar och katter.


Gerbiler och råttor finns båda i flera olika färger, som vit och grå.


gerbil-or-rat
Gerbiler och råttor är olika djur, så det är viktigt att tänka igenom vilken art som är bäst för dig

Skillnader

Råttor är signifikant större än gerbiler, så de behöver en mycket större bur. Råttor kan bli 18-20cm långa, så de behöver mer plats för att må bra.


Råttor i fångenskap blir 2-5 år gamla, medan gerbiler kan leva 2-8 år. Dessa siffror är dock en uppskattning, och det beror mycket på vilken art av gerbiler eller råtta du väljer att skaffa.


Råttor älskar att klättra, medan gerbiler föredrar att bygga tunnlar, och är inte speciellt bra på att klättra. Råttor behöver därför en mycket högre bur så att de kan få komma upp, medan gerbiler istället vill kunna gräva ner sig i gott om strö.


Råttor är väldigt sociala varelser, så de måste tas ut ur buren för lek och motion mycket oftare än gerbiler. Vissa djurorganisationer menar att råttor måste få komma ut och sträcka på benen ungefär en timme om dagen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än