Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbiler som husdjur: För- och nackdelar


Gerbiler är fantastiska husdjur, men precis som med alla andra djur har de behov, och måste tas hand om dagligen. Att ha ett husdjur innebär också vissa kostnader som du måste ha råd med under hela dina husdjurs liv. Med det sagt är det alltid värt priset och ansvaret som krävs; gerbiler är ett fantastiskt tillskott till familjen - de är söta, de är roliga, och de skapar starka band till sina ägare.


Om du är osäker på huruvida en gerbil är rätt djur för dig eller inte har vi här gått igenom några för- och nackdelar. Om du är sugen på en gerbil är det också perfekt att passa en väns husdjur medan de är på semester, om det finns möjlighet att göra detta. Om du inte har någon i din närhet med små husdjur kan du alltid höra av dig till en lokal djurorganisation för att se om de tar emot volontärer.


gerbils pros cons
Det finns en del saker att tänka igenom, men gerbiler är fantastiska husdjur!

Fördelar

Kamratskap - Gerbiler blir fantastiska vänner. När du lär känna ditt husdjur kommer du förstå deras individuella personligheter, och de kommer troligtvis vilja tillbringa mer tid med dig. De är väldigt nyfikna små djur, och är väldigt roliga att titta på och umgås med.


Relativt låga kostnader - Precis som med alla djur kostar det att ha gerbiler. De behöver en bra bur, gott om strö, mat och vatten, en vattenflaska, ett hjul och en matskål. Även om det kan verka som ganska mycket kommer du bara behöva köpa de flesta av dessa saker en gång, och det mesta kommer gratis med vår bur Qute. Över lag kostar dessutom smådjur betydligt mindre än större husdjur som katter och hundar.


Nackdelar

Underhåll - Dina husdjur måste tas om hand om varje dag. De kommer behöva matas, deras vattenflaska måste fyllas på, och varje vecka måste du städa deras bur. Dessa saker måste göras, oavsett vad, 365 dagar om året.


Livstid - Gerbiler lever sällan lika länge som andra större djur, även om vissa gerbilarter ofta har längre livstid än de flesta andra gnagare.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än