Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varifrån kommer gerbiler?


De flesta av dagen gerbiler härstammar från ett par vilda individer som fångades i de enorma, tomma öknarna i Mongoliet. Sedan de fångades har de avlats i fångenskap och växt i både antal och popularitet tills de blev de husdjur vi ser idag.


Gerbiler som hålls som husdjur tillhör bara två arter i en familj med över 100 olika arter, och de flesta härstammar från torra ökenlandskap runt om i världen. Av alla dessa används bara den mongoliska ökenråttan och duprasi som husdjur.


en gerbil i det vilda
De flesta gerbilarter lever fortfarande i det vilda, precis som deras förfäder gjorde

Tjocksvansade gerbiler, eller duprasi som de brukar kallas, härstammar från ett annat område på jorden, de norra delarna av Sahara-öknen. Dessa ökendjur är skickliga på att överleva under extrema förutsättningar, och över tid har de utvecklat en förmåga att förvara fett i sina svansar. Om de är friska har dessa djur långa, hårlösa svansar som kan vara ganska tunga och tjocka. De upptäcktes under sent 1800-tal av biologen Fernand Lataste, och även om de på senare tid blivit väldigt populära är de fortfarande mycket svårare att få tag på än sina mongoliska släktingar.


Du kan läsa mer om historien bakom dessa djur här.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än