Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbilfakta


Gerbiler är fascinerande varelser, och underbara husdjur. Här nedan är några fakta om deras anatomi, beteende och historia som du kan använda för att imponera på vänner och familj.


gerbil bland löv
Det finns massvis med spännande saker att lära sig om gerbiler - här är några

  1. Bara ett par sorters gerbiler hålls i nuläget som husdjur - de flesta arter lever helt i det vilda. Gruppen gerbiler är en samling av alla olika arter, över 100 stycken! Vetenskapligt kallas de gerbillinae.

  2. Ungefär en femtedel till hälften av alla gerbiler har epilepsi, en sjukdom som också drabbar människor.

  3. En gerbilsvans kan användas för att varna andra för inkommande faror när gerbilen drar den fram och tillbaka längs marken för att skapa vibrationer.

  4. På vissa platser i världen finns det väldigt strikta regler kring att äga gerbiler, eftersom de, om de skulle råka rymma, skulle kunna utgöra ett stort hot mot det lokala djur- och växtlivet.

  5. Vissa gerbilarter har väldigt djupa och komplexa bon under jorden, med ett ‘sovrum’ och ett ‘förråd’ för förvaring av mat.

  6. Gerbiler har avlats till att finnas tillgängliga i över 30 olika färger.

  7. Gerbiler är bytesdjur, och deras ögon är placerade på vardera sida av huvudet så att de kan hålla utkik efter rovdjur.

  8. Gerbiler har varit människors husdjur sedan 1800-talet.

  9. I det vilda lever gerbiler i stora familjegrupper, med föräldrar och bebisar från olika kullar. De lever också i större samhällen.

  10. Vissa vilda gerbilarter kan bli 40cm långa.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än