Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Har gerbiler svansar?

Ja, husdjursgerbiler har ganska långa svansar som, beroede på vilken art de är, kan vara täckta med ett tunt lager päls eller vara helt hårlösa. De två arterna som hålls som husdjur, mongolisk och duprasi, ligger på vardera sida av detta spektrum.


Mongoliska gerbiler har långa, pälsbeklädda svansar som gör dem till populära husdjur, speciellt för ägare som blir obekväma av de pälslösa svansarna hos möss och råttor. De mindre kända duprasigerbilerna har en kortare och tjockare svans med väldigt lite päls, speciellt om man jämför med resten av kroppen.


gerbiler har svansar
Gerbiler som hålls som husdjur har långa svansar

Gerbiler kan använda sina svansar på olika sätt. Av vissa arter används den delvis för att varna familjemedlemmar för inkommande faror. Om en gerbil upptäcker ett rovdjur, som en stor fågel eller en orm, kommer hen röra svansen upp och ner och slå den mot marken och skicka ut signaler, så att de andra gerbilerna kan springa och gömma sig. För andra arter, som duprasi, kan svansen användas för att förvara fett. Dessa djur har hårlösa svansar som kan öka i storlek för att förvara fett tills det finns mindre mat.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än