Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur många gerbiler bör jag ha?


På grund av sin sociala natur behöver gerbiler sällskap av andra av sitt slag, med undantag för duprasigerbiler. Det är alltid bäst att skaffa två gerbiler, och du bör ha antingen två honor eller två hanar. Även om de är sociala och kan leva i grupp är det bäst att inte ha fler än 2-4, såvida du inte har väldigt mycket plats. Stora grupper kan bli instabila, och väldigt aggressiva. De flesta bråk handlar om dominans, och det blir oftast mer problem med honor i större grupper.

Försök att alltid köpa gerbiler som redan bor i par, eftersom det kan vara svårt att introducera två gerbiler för varandra när de är vuxna (runt 16 veckors ålder). Även om gerbiler är väldigt sociala håller de hårt på sitt revir, och kommer bråka med gerbiler de inte känner.


a cute pair of gerbils
Gerbiler behöver en vän för att hålla sig glada

Det är möjligt att introducera gerbiler för varandra när de är ungefär 8 veckor gamla. Vid den åldern kommer de komma överens och känna sig bekväma också med nya gerbiler. Så fort de är fullvuxna måste man dock vara väldigt försiktig. Även om det inte är omöjligt, speciellt inte med hanar, är det inte att rekommendera. Det är därför bäst att köpa dina gerbiler från samma ställe vid samma tidpunkt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än