Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur överlever gerbiler i öknen?


Många av de hundra gerbilarter som finns lever under väldigt torra omständigheter i det vilda. Tama arter skulle inte kunna överleva med den oregelbundna tillgången av föda och de extrema temperaturskillnaderna, men deras vilda förfäder och motsvarigheter har på flera sätt anpassat sig för att kunna ta vara på de få tillgångar som ges.


”gerbiler
Över tid har gerbiler anpassats att bli fantastiska överlevare i öknen!

Hur är en gerbil anpassad till livet i öknen?
  • Även om det nu finns en rad olika färgkombinationer är vilda gerbiler ljust bruna. Denna färg kamouflerar dem i den omkringliggande miljön, så att rovdjur har svårare att upptäcka dem.

  • För att minimera nivåerna av vätska de förlorar har gerbiler utvecklats att urinera väldigt sällan i jämförelse med andra gnagare som inte lever i öknen.

  • De är också otroligt skickliga grävare - det gör det så mycket att även tama gerbiler i fångenskap måste få gräva för att få leva ut detta evolutionära behov. Att leva under marken gör att gerbilerna kan komma bort från den starka hettan dagtid. Sanden isolerar deras små bon och håller dem säkra mot den starka hettan och skyddar dem från kylan från en molnfri ökennatt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än