Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur ofta ska jag rengöra buren?


Hur ofta du ska rengöra din gerbilbur beror på en rad olika saker, från hur stor buren är till hur många gerbiler du har. Det beror också på dig - bryr du dig mycket om lukten från husdjursburar? För sin storlek ger gerbiler ifrån sig relativt lite dålig lukt, men det kan ändå märkas, och om det gör dig obekväm kan det vara bra att städa buren lite oftare.how often clean erbil cage
De flesta ägare tycker det fungerar bra att rengöra buren en gång i veckan

De allmänna råden (precis som med alla smådjur) brukar vara att rengöra buren en gång i veckan om du har två gerbiler. Om du har fler än två kan du behöva göra det två gånger (och framför allt se till att du har tillräckligt med plats i buren).


För vissa fungerar också så kallad punktrengöring. Gerbiler kissar väldigt lite, och har väldigt liten spillning, så ägare kan ibland bara behöva rengöra speciellt smutsiga delar av buren mellan större rengöringar, för att slippa göra det lika ofta. Även om du punktrengör bör du städa hela buren var nionde eller tionde dag.


Den enda situationen då du inte bör städa buren lika ofta är om en av dina gerbiler är dräktiga och snart kommer få ungar, eller har ungar som är mindre än 2 veckor gamla. Att störa dem under denna tid kan vara väldigt stressande för mamman, och kan till och med leda till att hon överger sin kull. Det är därför bäst att låta dem vara under denna tid.


Om du funderar på att föda upp gerbiler är det bra att veta att de är väldigt känsliga varelser, så du måste vara förberedd och väldigt påläst. Vi rekommenderar inte att föda upp gerbiler om du inte är expert, eftersom det inte är ovanligt att det sker komplikationer under eller efter graviditeten.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än