Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du badar dina gerbiler


Istället för att bada i vatten som människor skulle göra behöver gerbiler så kallade sandbad. Sandbad innebär att gerbilerna rullar runt i en liten skål med sand, något som kan se ganska märkligt ut, men som faktiskt ger djuren en möjlighet att skrubba pälsen och bli av med all smuts.


Att bada gerbiler i vatten gör att de förlorar många av de viktiga molekyler som finns i deras päls, vilket kan leda till att de utvecklar hudproblem. Därför bör vattenbad bara användas i nödsituationer, som när någonting fastnat i pälsen som kan vara farligt för dem.


how to bathe gerbils
Ibland är det bra att låta dina husdjur få ett sandbad

Vilda gerbiler rengör sig själva med sandbad regelbundet. Eftersom de inte har tillgång till stora mängder vatten har de utvecklat ett annat sätt att rengöra sig själva i öknen. Om du vill ge dina gerbiler ett sandbad, följ dessa steg:

  1. Köp sand

    Du kommer förmodligen hitta någon slags smådjurssand i din närmsta djuraffär. Även om de inte har någonting speciellt för gerbiler fungerar chinchillasand jättebra. Se dock till att du köper sand och inte damm, eftersom damm kan orsaka andningssvårigheter.


  2. Hitta en passande skål

    Ta en som inte kan välta. Dina husdjur kommer kravla runt i skålen, så ju grundare den är desto bättre. Fyll skålen med lite sand, men det behövs inga stora mängder.


  3. Lägg ditt husdjur i sanden

    Slutligen, lägg ner din gerbil i sanden. Häll inte sanden över ditt husdjur, hen kommer lätt kunna bada sig själva och kommer inte tycka om att du häller någonting på dem. Istället kommer de rulla runt i sanden för skrubba sig själva rena.


Vissa ägare föredrar att alltid ha en skål med sand i buren så att gerbilerna kan sandbada närhelst de vill. Det är dock bra att veta att även om vissa gerbiler älskar att bada kommer andra inte vara intresserade över huvud taget. Försök därför först med en (säker!) skål du har hemma innan du investerar i en skål att ha i buren permanent.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än