Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bada gerbiler


De finns två sätt att bada dina gerbiler: sandbad och vattenbad. Till skillnad från människor bör gerbiler bara badas i vatten när det är absolut nödvändigt, eftersom vatten tar bort många av de oljor och andra molekyler på pälsen som skyddar gerbilen, och kan leda till hudproblem. Istället kan du erbjuda dina gerbiler ett sandbad, som de kommer använda för att hålla sig själv rena.


Om din gerbil är lite smutsig rekommenderar vi att du ger hen ett sandbad, men om hen har allvarliga hygienproblem kan du också behöva bada hen i vattten. Även om de kan vara skadligt bör vatten användas i vissa nödsituationer, som när gerbiler kan få problem med matsmältningen av att rengöra sin egen päls, t.ex. om hen fått någonting olämpligt eller till och med giftigt på pälsen.


gerbil sand baths
Det bästa sättet för dina husdjur att tvätta sig själva är med ett sandbad

Gerbiler är ökendjur, så i det vilda kommer de sällan i kontakt med vattenmassor som är stora nog för dem att bada i. Istället har de utvecklat en förmåga att rengöra sig själva med någonting de har i överflöd - sand. Gerbiler använder alltså sanden för att få bort smuts från kroppen och pälsen. Även om det kan verka lite underligt för oss människor är det helt naturligt för dessa små djur, som rullar runt i sanden för att rengöra sig själva hela tiden. För mer instruktioner om hur du ger dina gerbiler ett sandbad, läs den här delen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än