Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du klipper dina gerbilers klor


Ibland kan gerbilers klor växa sig för långa, eftersom gerbiler i fångenskap inte alltid har samma chans att naturligt bryta ner klorna. Då måste vi som ägare hjälpa till. Om dina gerbilers klor börjar växa tillbaka mot tassen, eller om de har börjat böja sig mycket, är det dagt att klippa dem. Det kan vara lite svårt att trimma gerbilklor, men det blir lättare för varje gång du gör det. Och ju oftare du klipper dem, desto mindre måste du ta bort varje gång.


Innan du börjar, se till att din gerbil är lugn och avslappnad. Om hen krafsar runt för mycket och blir stressade kommer det bli mycket svårare.


trimming gerbil nails
Att klippa dina husdjurs klor kan vara lite klurigt, men de kommer tacka dig i efterhand!

Först måste du titta noggrant på tassen. Se till att en annan vuxen håller djuret i knäet medan du undersöker gerbilen. Lys med en ficklampa underifrån så att tassen och klorna är upplysta. Då kommer du troligtvis se att din gerbil har en blodådra i klon. Det är väldigt viktigt att du inte klipper genom denna ådra, eller delar av klon precis runt den. Om du skulle komma för nära kommer det göra ont på gerbilen, och det kan blöda.


För att undvika att klippa blodådran, ta bara bort små delar av klon i taget. Trimma bara allra längst ut tills klon inte längre böjer sig tillbaka mot taseen. Ta inte bort mer än vad som är absolut nödvändigt, bara tillräckligt så att gerbilen kan sätta ner tassen utan att stöta emot med klon.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än