Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tvättar en gerbil


Ibland kan gerbiler behöva lite hjälp att hålla sig själva rena. Om de är sjuka eller börjar bli gamla kan du behöva hjälpa dem att hålla pälsen fin. Här är några saker du kan göra för att se till att de är rena och fina.


how to clean a gerbil
Dina husdjur kommer vanligtvis rengöra sig själva, men ibland kan de behöva lite extra hjälp

Innan du börjar är det bra att fundera på varför din gerbiler behöver din hjälp. Ibland kan det faktum att hen har svårt att hålla sig ren vara ett tecken på sjukdom eller andra hälsoproblem. Är pälsen ovanligt tunn? Ser du någonting som rör sig i pälsen? Har gerbilen sår eller torra fläckar på huden? Det är värt att genomföra en hälsokontroll för att se så att allt står rätt till. Du kan lärsa mer om hur du gör detta här.


Om det är en nödsituation, som att du har spillt någonting på din gerbil som är farligt för hen, är det bäst att bada hen i vatten. Vattenbad bör bara genomföras i extrema situationer, eftersom de tar bort viktiga oljor och molekyler från husdjurens päls, vilket kan orsaka vissa hudproblem.


Fundera över dessa saker innan du bestämmer dig för att vattenbada din gerbil:


1. Ge gerbilen ett sandbad

I det vilda använder gerbiler sand för att rengöra sin päls. Eftersom det finns väldigt lite vatten i de områden de lever i naturligt har de utvecklat denna förmåga istället för att bada i vatten som människor gör. De är snarare så vana vid det nu att vattenbad faktiskt kan skada deras hud.


gerbil sand bath
Sandband är det bästa sättet för gerbiler att rengöra sig själva på

2. Borsta pälsen

Du kan också använda en liten, bredtandad borste för att få bort saker från gerbilens päls, speciellt om det är någonting torrt.


3. Använd en fuktig trasa

Om det bara handlar om ett litet område med smuts på din gerbil kan du försöka få bort det med lite vatten på en trasa istället för att blöta hela gerbilen. Se till att vattnet är ljummet, inte för varmt eller för kallt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än