Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur städar jag mina gerbilers bur?


Hur du ska rengöra din bur beror givetvis på vilken sorts bur du har. Vi har delat upp detta kapitel i två: traditionella burar, och mer moderna modeller, som Qute.


Moderna burar - Qute

Moderna gerbilburar är designade för att vara snygga, lätta att använda, och säkra för dina husdjur. Qute är t.ex. gjord för att ge dina gerbiler en fantastiskt miljö, och samtidigt passa in i ditt hem. Att ha två våningar gör det möjligt för gerbilerna att få en plats där de kan gräva tunnlar, och den utdragbara strölådan gör också buren superlätt att rengöra.


Qute är perfekt för två gerbiler

När du ska städa Qute, kolla först att allt smuts och damm från ovanvåningen har ramlat ner i strölådan. Om inte, se till att torka bort det. Se sedan till att dina gerbiler är uppe på ovanvåningen och lyft sedan upp tuben och lås den på plats så att den rör taket på buren. Du kan nu rengöra nedanvåningen på buren utan att behöva oroa dig för att gerbilerna rymmer.


Dra ut strölådan från din Qute och töm innehåller i soptunnan. Se till att allt strö ramlar ut, och spruta sedan på rengöringsmedel. Torka av med en trasa och låt torka ett par minuter. Fyll sedan på lådan med nytt strö och ställ den på plats i din Qute. Sen kan du låsa upp och ta ner tuben, så att dina gerbiler kan klättra ner och leka i det nya ströet. När de gör det, torka av gallret och golvet på ovanvåningen, och rengör alla tillbehör du har i buren - vattenflaskan, matskålen och hjulet. Passa på att se till att vattenflaskan inte är blockerad! När de är avtorkade och torra, fyll på med nytt vatten och mat, och sen är du klar!


Traditionella burar

Traditionella burar kan se ut på många olika sätt, men de bygger i grunden på samma koncept.


 1. Hitta en säker plats för dina gerbiler

  När du städar buren måste du se till att ha någonting som kan fungera som en temporär bur för dina husdjur. Vad du än väljer måste den vara säker nog att hålla dina gerbiler på plats under de 20 minuter du kommer städa buren, så se till att de inte kan gräva eller gnaga sig ut. Det måste också finnas plats för gott om strö, foder och vatten, vara ventilerad och säker från andra möjliga husdjur.


 2. find safe space for gerils
  En av de viktigaste du behöver göra är att hitta en säker plats att ha dina gerbiler på medan du rengöra deras bur

 3. Ta bort alla tillbehör från buren

  Nästa steg är att tömma buren på alla extra accessoarer du har där. Ta bort och rengör dem med ett desinfektionsmedel, och se till att du får bort alla rester och fläckar på plasten. Smuts och bakterier kan lätt byggas upp på dessa saker, och dina gerbiler kommer både äta ur dem och klättra över dem, så det är viktigt att de rengörs regelbundet.


 4. Ta bort strö från buren

  När gerbilerna och tillbehören är ute ur buren är det dags att ta bort ströet. Töm det i soptunnan eller på komposten, och se till att du får bort allting.


 5. Rengör buren

  Skrubba buren grundligt med desinfektionsmedel och en trasa (tvål och vatten kan också användas, med se till att spola av och torka efteråt). Se till att du får bort all smuts eller smutsigt strö, och var extra noggrann med hörn. Skrubba galler, golv och sidor, och se till att de är rena. Låt sedan buren torka ett par minuter.


 6. Lägg in färskt strö

  Lägg i färskt strö i buren när den torkat. Se till att de får tillräckligt, så att de kan gräva och bygga tunnlar. Satsa på minst 15cm.


 7. Ställ tillbaka tillbehören

  Ställ tillbaka alla rengjorda tillbehör i buren. Se till att allting är fastsatt på rätt sätt, och att vattenflaskan är satt på rätt höjd.


 8. Fyll på

  Fyll matskålen med färskt torrfoder och se till att vattenflaskan är full med rent vatten. Kolla också så att vattenflaskan inte är blockerad. Dra med pekfingret över metallkulan och se så att ditt finger blir blött. Om det inte kommer ut något vatten är flaskan blockerad och måste fixas eller bytas ut med detsamma - det är jätteviktigt att dina husdjur alltid har tillgång till vatten! 9. how to clean cages
  Om vattenflaskan är sönder måste du se till att byta ut den direkt, så det kan vara bra att ha en extra hemma

 10. Lyft tillbaka gerbilerna i buren

  När du är klar kan du släppa tillbaka gerbilerna i buren. Vissa gerbiler tycker att burrengöring är en väldigt stressande sak eftersom deras lukt försvinner från buren och deras tunnlar förstörs. För att göra det lättare för dem väljer vissa ägare att lämna lite smutsigt strö i buren. Det gör att de kan känna doften av sig själva, och de blir inte lika förvirrade av sin nystädade bur.


 11. Låt dem vänja sig vid buren

  Mycket av det som gerbilerna luktar och ser i buren ändras vid rengöring, och det kan göra dem lite oroliga. Det är därför bäst att låta dem vänja sig vid sin “nya”, rena bur ett tag innan du plockar upp dem igen.

Kommentarer

Gerbil, 8 juni 2019

Jag ska skaffa gerbil och jag kan inte så mycket om gerbiler så jag rekomenderar verkligen denna sida