Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

En grundläggande pollineringstjänst

Många växter förökar sig med hjälp av pollinering. Det innefattar förflyttning av pollen mellan plantor - alltså att de manliga könscellerna flyttas till den kvinnliga. Honungsbiet är en av många otroligt viktiga pollentransportörer. De är ansvariga för pollinering av massvis av olika grödor, frukter och blommor.


Hur fungerar pollinering?

Växterna och bina har ett symbiotiskt förhållande. Växten ger mat till biet i form av nektar. När bina samlar nektarn stryker det sig mot ståndarknappen på växten och pollenfrön fastnar på binas håriga kropp. När biet sen besöker en annan växt kommer lite av detta pollen ramla ner på pistillen. På så sätt pollinerar bin ungefär en tredjedel av den mat vi äter.


Pollinationstjänst

Tyvärr har antalet vilda bisamhällen minskat i många år, eftersom deras naturliga habitat har förstörts för att göra plats för jordbruk. Nu måste många jordbrukare hyra bin för att få hjälp att pollinera sina grödor. Detta är speciellt vanligt i Amerika, där ungefär 50% av alla bikupor transporteras till Kalifornien varje år för att hjälpa till att pollinera mandelfarmarna. Kuporna sätts på lastpallar och transporteras tusentals mil över landet i lastbilar.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än