Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bianatomi

Bin är otroligt effektiva honungsproducerande insekter. Alla bin består av tre avskilda delar: huvudet, thorax och buken. Precis som de flesta insekter har bina ett starkt exoskelett (ett skelett som ligger utanpå kroppen).


Bianatomi


Huvudet

På huvudet finns ögonen, munnen och antennerna som används för kommunikation. Visste du att vin har en väldigt utvecklad tunga som kan avgöra kvaliteten på nektar?


Thorax

Mittendelen av biet består av tre delar under huvudet. Den första håller det första paret ben, den andra det andra paret ben och det första paret vingar, och den tredje och sista håller det tredje paret ben och det andra paret vingar. Vingarna rör sig otroliga 11 000 gånger i minuten och håller biet flygande upp till 20 km/h. Alla delar är täckta av långa hår som samlar upp pollen. Drönarna har kortare hår, och drottningen bara några få.


Buken

Buken innehåller binas matsmältningssystem, honungssäck och (hos honbin) reproduktionsorgan och gadd. Honungssäcken rymmer ungefär 0,25ml - så det krävs många turer fram och tillbaka (ungefär 20 000) för att bilda en enda honungsburk.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än