Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kör hem med din katt

Det kan kanske vara lite lockande att ha din nya vän bredvid dig på passagerarsätet, kikandes ut genom fönstret, men säkerheten måste stå i första rummet. Din nya katt kommer inte kunna hjälpa dig hitta, men hen kanske får dig att inte helt fokusera på vägen, vilket skulle kunna orsaka en olycka. Den här delen handlar om det bästa sättet att resa med din katt.


En ung katt som blir orolig av tanken på att åka bil
Tanken på att åka bil kan vara skrämmande för katter

Använd en resebur

Använd en resebur med dörr som går att stänga, så att du kan hålla din katt säker. Att vara instängd i en bur och dessutom åka bil kommer vara helt nytt och läskigt för din katt, så se till att du gör allt du kan för att se till att hen känner sig bekväm.

Din nya katt kan ‘gråta’ eller gny när hen är i sin resebur. Tyvärr är det en naturlig reaktion, och allt du kan göra är att försöka ignorera det. Bli inte lockad att släppa ut katten, eftersom det kan orsaka problem för er båda. Inte bara kan katten skada sig själv, utan föraren kan också bli distraherad, vilket kan försätta andra i fara.

Låt inte heller en passagerare hålla katten eftersom den lätt att ta sig ur greppet och orsaka problem.


En gullig liten kattunge sitter bredvid en transportbur
Se till att katten har det bekvämt i sin resebur

Filtar och godisbitar

Gör transportburen bekväm för din katt med filtar. Du kan också gömma några godisbitar i tyget för att hålla katten aktiv och underhållen under resan hem.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än