Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur många kaniner bör jag skaffa?

Kaniner lever i stora grupper i det vilda, och dina tamkaniner kommer också tycka om att ha sällskap. En enda kanin kommer känna sig ensam, så var beredd på att tillbringa mycket tid tillsammans med hen om du inte planerar att skaffa fler kaniner. Vi rekommenderar ett par, så att de kan hålla varandra sällskap.


Hur många kaniner du har bestämmer du själv, så länge ingen är ensam och de alla har tillräckligt med plats


Nästa fråga är om du ska skaffa pojkar eller flickor? En av varje är generellt sett det bästa. Men, såvida du inte vill föda upp kaniner måste du se till att båda är kastrerade - en enkel operation som din veterinär kan göra. Två honor kan blir väldigt tävlingsinriktade, men de kommer inte kunna föröka sig. Samma sak gäller för två hanar, de lever oftast glatt tillsammans, speciellt om de är bröder och bott tillsammans från början. Om de mot förmodan blir aggressiva mot varandra efter puberteten (vid ungefär 3 månaders ålder) kan du vara tvungen att kastrera dem.

Kom ihåg - om du låter honor och hanar bo tillsammans utan att kastrera dem måste du vara beredd på att snart ha en utökad kaninkull! Och uppfödning är inte det lättaste.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än