Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vad äter kaniner?


Även om kaniner har relativt enkla behov behöver de tre viktiga saker i sin kost för att hålla sig friska. Utan inbördes ordning:

  • Torrfoder
  • Färska frukter och grönsaker
  • Hö/gräs

De behöver givetvis också obegränsat med rent, färskt vatten och mår bra av en saltsten och en tuggleksak.


Kaniners kost består av tre delar

Hö bör vara den största delen av dina husdjurs kost. Vilda kaniner får i stort sett all sin näring från gräset de äter, så det är bra att föra över detta när du matar tama kaniner. Höet håller dessutom deras tänder på en bra längd. Den viktigaste anledningen är dock att kaninernas matsmältningssystem inte alls fungerar utan hö. Det är därför en otroligt viktig del av deras kost.


Torrfoder är viktigt för att se till att dina kaniner får alla viktiga vitaminer och mineraler. De har utformats speciellt för att innehålla massvis med olika näringsämnen, så det är också en väldigt viktig del av dina kaniners kost. Vi har en rad olika foderalternativ på vår kaninbutik.


Färsk mat är också viktig. Dina kaniner bör få färska (inte frusna eller blöta) blad och grönsaker varje dag. Var dock lite försiktig med vad du ger dem, eftersom vissa frukter och grönsaker kan göra mer skada än gott. Kolla in vår lista över kaninmat för mer information.


Det är värt att nämna att om du tar hand om kaniner för första gången kan det vara bra att fråga den du köper dem från vad de äter i nuläget. Om du vill ändra en kanins kost bör du göra det sakta och gradvis så att de kan vänja sig. Annars är risken stor att de får väldigt ont i magen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än