Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mat till din hund

Hundar älskar att äta. Många skulle äta hela dagen om de kunde, men att ge din hund för mycket mat hjälper den inte. En frisk hund är en glad hund, det är därför det är så viktigt att mata din hund en balanserad kost. Det kan vara svårt att motstå att ge ditt älskade husdjur några extra godsaker eller till portion mat vid middagen, men din hund kommer att älska dig mycket mer i det långa loppet om du håller den friska. Ge din hund mycket motion också, för att ge den de bästa förutsättningarna för att leva ett tillfredsställt och lyckligt liv.

Hur mycket mat ska du ge din hund?

Många hundar älskar mat och vissa raser mer än andra. Taxar, Cocker Spaniels och Labrador Retrievers kan vara särskilt glupska. Av denna anledning kan vi inte låta våra hundar äta så mycket som de vill, vilket kan göra det ganska svårt att veta hur mycket mat du ska ge din hund. Din veterinär kommer att kunna berätta för dig vilken mängd foder som krävs för din hunds ras och storlek, och du kan alltid fylla på hundskålarna genom att följa riktlinjerna på förpackningarna.

Du bör alltid hålla ett öga på din hunds vikt och anpassa hur mycket du matar den därefter. Beroende på storleken på din hund kan du väga den själv hemma med hjälp av en badrumsvåg. Väg dig själv först och väg dig sedan med din hund - skillnaden i vikt är lika med din hunds vikt. Om du är osäker eller inte kan väga din hund, prata med din veterinär för att organisera en kontroll och få din hund vägd.

Använd ett mått

Hundfetma är idag ett vanligt problem. I Storbritannien till exempel anses hela 35% av alla hundar vara överviktiga. Detta innebär att många av våra hundar riskerar att få problem med hälsan i form av diabetes, cancer och leversjukdomar. Den extra vikten kommer också att påverka din hunds ben - de hundar som har höftledsdysplasi, patellaluxation, diskbråck eller andra ortopediska sjukdomar kommer säkert att känna obehag av den extra vikten.

För att undvika detta så mycket som möjligt kan vi kontrollera portionsstorleken på vår hunds måltider genom att använda ett mått, instruktioner från din veterinär och instruktionerna på matförpackningen. Om din hund fortsätter att gå upp i vikt kan du börja minska portionsstorleken tills deras vikt stabiliseras på en hälsosam nivå.

Hur ofta ska du mata din hund?

När din hund börjar bli vuxen, måste du tänka på hur mycket du ska mata den. Hundar åldras i olika takt beroende på ras och storlek, men alla åldras betydligt snabbare under det första levnadsåret jämfört med under alla andra år. Det går att räkna ut ungefär hur gammal din hund är i människoår för att hjälpa till att fastställa deras matbehov.

De flesta hundar får mat två gånger om dagen, en måltid på morgonen och en på kvällen. Om du har en särskilt stor hund, kanske du vill ge dem regelbundna mindre måltider under dagen, eller om du har en liten hund kan den må bra av tre måltider om dagen. En hunds rutin beror till stor del på din egen. Men kom ihåg att hundar finner trygghet i rutiner, så när du väl har bestämt dig för när du ska mata dem, se till att hålla fast vid det.

Hur mycket mat ska du ge din hundvalp?

Det är fantastiskt att se hur snabbt din valp växer till en stark och livlig vuxen hund. För att ge dem den bästa starten i livet är det viktigt att ge dem rätt mängd mat. En bra hunduppfödare kommer att kunna rekommendera lämplig mat till din nya valp. Det är alltid en bra idé att följa deras råd eftersom valpar har känsliga magar som lätt kan bli upprörda om kosten ändras, så håll dig till maten de är vana vid den första veckan eller så. Efter denna tid kan du långsamt introducera dem till en ny kost.

En ung valp runt åtta till tolv veckor gammal kommer att behöva matas lite och ofta, vanligtvis fyra till sex små måltider om dagen. Detta hjälper till att hålla deras energinivåer på en jämn nivå och det är mycket lättare för valpen att smälta än två stora måltider om dagen. När din valp växer bör du successivt minska antalet måltider du ger den så att den vid cirka sex månaders ålder äter två eller tre rätt portionerade måltider om dagen, beroende på ras och storlek. För att få vägledning om måltidsstorlekar, tala med din veterinär eller följ riktlinjerna på hundmatsförpackningen.

När det är dags att hämta din valp, se till att fråga uppfödaren om riktlinjer för din valps kost så att du inte matar den för mycket eller för lite. Du kan behöva justera hur mycket du matar din valp genom att hålla ett öga på deras vikt och kroppsform. Du ska kunna känna din valps revben men du ska inte kunna se dem tydligt. Din valp ska också ha en synlig midja när du tittar på honom ovanifrån. Detta är ett korrekt sätt att avgöra om du matar din hund för mycket eller för lite och det gäller alla raser och storlekar.

Omlet och din hund

Vi vill alla bara det bästa för våra hundar. På Omlet tar vi hand om dig och din hunds behov med en rad innovativa hundprodukter inklusive bekväma och snygga hundsängar för hundar av alla storlekar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än