Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Det bästa sättet att lyfta din hund


En pudel blir lyft av sin ägare

En pudel blir lyft av sin ägare.

För det mesta uppskattar hundar att gå själva och använda sina ben. Men det finns tillfällen när de antingen vill bli lyfta, eller måste bli lyfta på grund av ålder eller skada, eller för att hjälpa dem vid en fara. Så om du skulle befinna dig i en situation där din hund behöver lyftas, får du här tips på de bästa sätten att lyfta din hund.

Förbered din hund på att bli lyft

Att plötsligt bli lyft kan överraska hundar, så det är klokt att ge dem en varning innan du lyfter dem. Det kan vara en verbal signal som "lyft", som du också kan kombinera med att ge dem en godsak. Din hund kommer snart att associera denna signal, och att bli lyft, med något positivt.

Håll ett öga på din hunds kroppsspråk också. Om den verkar spänd eller morrar är det ett säkert tecken på att din hund inte är bekväm med att bli hanterad, eller sättet som du hanterar den på.

Hur man lyfter en hundvalp

Innan din valp får sin fulla uppsättning vaccinationer kommer den inte att kunna gå en promenad på marken ute. Detta bör dock inte hindra dig från att umgås med den, och det finns många möjligheter du kan ge din valp att se omgivningen från höjden av dina armar eller en hundsele.

Det bästa sättet att lyfta din valp är genom att lägga en hand (eller båda händerna, beroende på valpens storlek) på bröstet, bakom frambenen. När du tar upp valpen mot bröstet, flytta omedelbart ena handen bakåt för att stödja den bakre delen och håll den andra handen bakom frambenen och stöd deras bröst. Stöd din valps kropp genom att vagga den med båda armarna.

Hur man lyfter en äldre hund

Att ta hand om en äldre hund betyder ofta att de är mycket långsammare än de en gång var och de kan även ha ledproblem som artrit. De kan behöva hjälp att ta sig upp på övervåningen eller hjälp att gå in i bilen, och vid dessa tillfällen kan de behöver lyftas.

Om din hund inte är för tung och du kan lyfta den på egen hand, stöd deras bakben med ena armen och stöd din hund under bröstet eller nacken med den andra armen.

Hur man lyfter en tung hund

Stora eller gigantiska hundraser som Newfoundland eller Grand Danois väger mycket! Men detta betyder inte att de inte behöver lyftas ibland. Om din hund är för tung för att kunna lyftas av en person, be någon annan hjälpa till. Stöd framsidan av din hund under halsen eller bröstet och be sedan en vän att stödja din hunds baksida bakom bakbenen. Undvik att hålla i din hund längre än nödvändigt, eftersom du kan börja sätta press på ryggen. Lyft bara din hund om den behöver lyftas, till exempel för att sätta den i baksätet i en bil.

Hur man lyfter en hund med ryggproblem

Lyft bara en hund med ryggproblem om det är absolut nödvändigt och du har fått detta rådet av din veterinär. Placera ena armen mellan din hunds framben och den andra mellan deras bakben, se till att du stödjer hela kroppen för att undvika att belasta ryggen.

Hur man lyfter en hund med höftledsdysplasi

Höftdysplasi hos hundar är vanligare bland vissa hundraser än andra. Dessa inkluderar Schäferhundar och Rottweilers för att ta två exempel. Även om viktkontroll och smärtlindring är det bästa sättet att hålla detta tillstånd under kontroll, kan hundar med höftledsdysplasi behöva lyftas oftare. Men du behöver vara försiktig för att undvika att tillståndet blossar upp och blir värre.

Försök att inte sätta någon press på din hunds bakben. Använd en arm för att stödja din hunds rygg under magen och använd din andra arm för att stödja deras bröst.

Hur man lyfter en gravid hund

Försök att undvika att lyfta din hund om hon är gravid. Om du måste, undvik att stödja hennes mage. Stöd hennes bakben med ena armen, och med den andra armen stöd hennes bröst framför hennes framben.

Omlet och din hund

På Omlet förstår vi att ingen hund är den andra lik. Att stödja en hunds specifika behov betyder inte att det blir samma sak för en annan. Men vad vi vet är att alla hundar njuter av att ha en mjuk och bekväm plats att vila sina ben som t.ex. Omlet Topology hundsäng. Tillsammans med en mjuk hundfilt i en mysig hundkoja, kommer din hund snart att ha en bekväm och lyxig tillvaro.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än