Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur mycket tid kräver hamstrar?


Hur mycket tid ditt husdjur kräver beror på vilken hamsterart du har. Olika hamstrar behöver olika mycket från dig, så för att ge dig ett bra svar på denna fråga har vi delat upp våra råd utifrån de tre vanligaste hamstertyperna.


Guld - Guldhamstrar måste få bo ensamma, så de behöver lite mer tid och uppmärksamhet från sina ägare för att hålla sig glada. Det kan vara regelbundna lekstunder eller gosande, samt mental stimulans i form av leksaker, både i buren och utanför.


Guldhamstrar är också lite större än andra hamstrar, så de behöver lite mer mat och plats, och kan behöva få buren städad lite oftare än sina mindre motsvarigheter.

Hamstrar behöver underhållning och stimulans
Hamstrar behöver underhållning och stimulans

Kinesiska och dvärghamstrar - Kinesiska hamstrar och dvärghamstrar är mindre än guldhamstrar, så de behöver inte riktigt lika mycket mat. Deras storlek betyder dock inte att de kan bo i en mindre bur. Även om de är små har de massvis med energi och måste få gott om plats.


Till skillnad från guldhamstrar kan dvärghamstrar (och ibland kinesiska hamstrar) bo tillsammans i harmoni. Vissa menar till och med att de måste få sällskap för att hålla sig glada. Det är dock viktigt att tänka på att ju fler hamstrar du har, desto mer plats behöver de. Om de börjar bråka och slåss är det också viktigt att du kan ge dem separata burar, så att de inte skadar varandra. Även om de verkar komma bra överens i början är det inte en garanti på att de kommer fortsätta vara vänner.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än