Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ska jag skaffa hamster?


Hamstrar är fantastiska husdjur åt tusentals människor över hela världen. De är förvånansvärt fulla av karaktär, och kan skapa starka band till sina ägare. Hamstrar är relativt lätta att ta hand om, men de passar inte för små barn, och även om barnet är över tio år måste föräldrar vara medvetna om att de alltid måste vara involverade för att se till att det lilla djuret tas hand om på rätt sätt.


Hamstrar kan vara väldigt kärleksfulla husdjur, och är roligt sällskap för hela familjen, med det finns några saker du måste tänka på innan du bestämmer dig för att skaffa husdjur. För det första måste alla som är involverade vara med på beslutet innan ni slår slag i saken. Även om de inte tar upp så mycket plast måste hamstrar tas om hand om dagligen, och buren måste rengöras regelbundet. Lyckligtvis går det med moderna burar som Qute väldigt snabbt, ner mot en minut eller två.


Precis som alla husdjur behöver hamstrar tas hand om
Precis som alla husdjur behöver hamstrar tas hand om

För det andra måste du tänka på att hamstrar är nattaktiva djur. Även om vissa kan anpassa sig något till den vanliga mänskliga dygnsrytmen och vakna sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen bör de inte väckas under dagen, eftersom det kan vara väldigt stressande för dem. Det betyder att hamstern, om den är menad som ett husdjur till ett barn, förmodligen kommer sova större delen av tiden barnet är vaket, vilket minskar den tid de får tillsammans. Hamstrar passar bättre för personer som är uppe längre på kvällarna, så att de kan knyta an till sin ägare och leka tillsammans. Denna interaktion är viktig för båda parter - för hamstrar är deras ägare ofta den enda varelse de kan få underhållning och sällskap från, eftersom många måste bo själv.

Hamstrar älskar att tillbringa tid med sina ägare
Hamstrar älskar att tillbringa tid med sina ägare

För det tredje måste hamstrar tämjas. De måste vänja sig vid att umgås med och plockas upp av människor. Beroende på vilken art du väljer kan det ta ganska lång tid.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än